Sitelerin hızla artması, her şirketin, her kişinin bir blog, site, e-ticaret açma girişimi var, oldukça güzel gelişme, fakat burada temel ve uzun soluklu kriter doğru hosting tercihidir, siteyi birkaç haftada tamamlayabilirsiniz, ama hosting en az bir yıl devam edecek ve ziyaretçilerinize sürekli olarak içeriğinizi sunacaksınız, kalitesiz, merdiven altı diye tabir edilen firmalardan hosting hizmeti alırsanız bu maceranız büyük bir soruna dönüşecektir.

Hosting tercihinizde, uzun yıllardır bu hizmeti veren, iso kalite ve bilgi güvenliği sertifikaları olan, sunucu ve altyapısı kendisine ait bir hosting firmasında site barındırmak ile avrupadan üç beş euro fiyatla sunucu kiralayıp size hosting verebileceğini vaad edenler arasında uçurum fark vardır.

Her ne kadar basit gibi görünse de güvene ve tecrübeye dayalı bu sektörde seçim özgürlüğü tüketicide olduğundan ve devletin yasal mekanizmaları tarafından denetlemediğinden tüketiciler kolaylıkla aldatılmaktadır.

Bugün bulut sunucu olarak tabir edilen diğer bir adıyla cloud server olan hizmeti hiçbir teknik bilgi birikimi olmadan, altyapısı olmadan, destek ekibi olmadan vermeye çalışan kişi yada kurumlar sizin verilerinizi uzun bir süre saklayamayacağı gibi yayında da tutamayacaktır.

Fiyat odaklı seçimlerde bu hataya çok kez maruz kalabilirsiniz, seçimlerinizin temelinde fiyat odaklılık yerine güven ve uzun soluklu çalışmayı hedeflerseniz, doğru bir tercih yapabilirsiniz.

Sadece hosting veya bulut sunucu hizmetinde değil, kiralık sunucu diğer bir adıyla dedicated server hizmetinde de kendilerine ait olmayan hatta kendilerinin de fiziksel olarak müdahale edemeyeceği sunucuları müşterilere kiralamak çok büyük riskleri ve felaketleri de beraberinde getirmektedir. Güvenilir, sertifikalı, yıllardır hizmet veren, ismi duyulmuş, destek kalitesi olan firmaları tercih etmek uzun vadede sitenizin yayını, devamlılığı ve veri güvenliğiniz için büyük önem taşımaktadır, olası sürprizlerle karşılaşmazsınız.

Editör: Pusula Gazetesi