Zonguldak Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünce '1-7 Mart Deprem Haftası' etkinlikleri kapsamında Karaelmas İlkouklu'nda deprem ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

Merkez Karaelmas İlkokulu'nda tatbikat öncesi öğrencilere, deprem ve yangın anında nasıl davranmaları gerektiği anlatıldı. Daha sonra, alarm sesiyle sıraların altına giren öğrenciler, ikinci uyarıyla sınıfları tahliye ederek bahçedeki güvenli alana geçti.

Bahçede öğrencilere deprem konusunda bilgi verildi. Senaryo gereği, okulda mahsur kalan kişi AFAD ekiplerince kurtarıldı. Tatbikat sırasında bir AFAD personeli bina iniş sırasında Türk Bayrağı açarken öğrenci ve öğretmenler tarafından büyük alkış aldı.

Tatbikat sırasında çalan siren sesleri ise tatbikattan habersiz olan mahalle sakinlerine kısa süreli panik yaşattı.

ÇATAKLI: "TOPLUMU BİLGİLENDİRİYORUZ"

İnsanlara depremle yaşamayı öğretmek zorunda olduklarını ifade eden Mahalle Afet Gönüllüleri Zonguldak İl Temsilcisi Celal Çataklı "AFAD olarak öğrencilerimize 'Deprem Haftası' nedeniyle farkındalık oluşturmak ve insanlarımızı bilgilendirmek amacıyla tatbikat gerçekleştirdik. İnşallah bölgemizde yaşanan depremler, eskisi gibi bize hasar vermeyecek. Verdiğimiz bu tür bilgiler ve yaptığımız tatbikatlarla deprem konusunda daha çok bilinçli toplum oluşturuyoruz" dedi.

YILMAZ VE GÜNEŞ'TEN TEŞEKKÜR

Zonguldak Karaelmas İlkokulu Müdürü Osman Yılmaz ve Müdür Yardımcısı Serdar Güneş, "Zonguldak AFAD ekiplerine gerçekleştirilen tatbikat için teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizin ve insanların deprem konusunda bilinçlenmesinin en etkili eğitim yolu bu tür tatbikatlar. Öğrencilerin ve öğretmenlerin ise tatbikata gerçekmiş gibi uyum sağlamaları bizleri mutlu etti. Böylelikle toplumu da bilgilendirmiş olduk. Deprem değil ihmal öldürür" dediler.

Editör: Pusula Gazetesi