Zonguldak Sınav Lisesi Rehberlik Servisi,her yıl olduğu gibi bu yılda Zonguldaklı gençlerin hizmet veriyor.Aralıksız ve yoğun olarak çalışan serviste, üniversite adaylarının tercihlerle ilgili soruları cevaplandırılırken, üniversiteler ve bölümler ile ilgili bilgiler veriliyor, ayrıca tercihlerde dikkat edilmesi noktalar öğrencilere anlatılıyor.

Rehberlik Servisi uzmanları İmer Buse Yağız ve Burçin Bakan nezaretinde yapılan çalışmalarda, Sınav Lisesi'ne özgü tercih robotu kullanılarak,öğrencilerin isabetli tercihler yapmalarını sağlanıyor.

Servis Sorumlusu İmer Buse Yağız, bu yıl üniversite tercihlerinin büyük önem kazandığını, öğrencilerin sıralamalar konusunda dikkatli olmalarını, rehberlik servisine danışmadan tercih yapmamalarını özellikle belirtti. Sınav Lisesi Rehberlik Servisi'nin daha önce değişen bütün sistemler de tercihler yaptığını, dolayısıyla bu seneki değişikliklerin ortaya çıkardığı sonuçları sağlıklı yorumlayacak bir bilgi, data ve deneyime sahip olduğunu belirten Yağız, alan bölümündeki puanların sözel sayısal ve eşit ağırlık olarak 3 başlık altında sıralandığını, bunun da sıralamaları önemli ölçüde etkilediğini ifade etti.

Yağız, 4 yıllık fakülte ve yüksekokul seçecek öğrencilerin dikkatli olması gerektiğini ifade ederek, ayrıca 2 yıllık ön lisans bölümlerini seçecek öğrenciler içinde tek bir TYT puanının hesaplandığını, bunun da sağlıkla ilgili bölümleri tercih edecek öğrencilerin çok dikkatli olması gerektiğini söyledi. Öğrencilerin istemediği bölümleri tercih etmemeleri konusunda uyaran Yağız, bu sene sıralamalar nedeni ile yaşanan şaşkınlıktan dolayı boş kontenjanların artacağını belirtti. Bu nedenle öğrencilerin istedikleri bölümlerini yazarak, mutlaka tercih listesini teslim etmesi gerektiğini, bu yıl takvim nedeni ile zamanın çok dar olduğunu belirten Yağız, Cumartesi-Pazar günleri 11.00-16.00 saatleri arasında servislerinin tüm öğrencilere hizmet vererek, oluşan yoğun talebi karşılayacaklarını,tercih döneminin 14 Ağustos 2018 Salı 23.59'da sona ereceğini hatırlatarak, Zonguldaklı tüm öğrencilere başarılar diledi.

Editör: Pusula Gazetesi