Fethiye'de gerçekleştirilen Yıldız, Genç ve Büyük Bayanlar Boks şampiyonasında, Genç Bayanlarda Türkiye Şampiyonu olan 75 kilo boksör Selma Karakoyun ve 51 kiloda üçüncü olan Rabia Oruçoğlu Zonguldak'ın gururu oldu. Selma Karakoyun, Rabia Oruçoğlu, antrenör İshak Tiryaki ve Boks İl Temsilcisi Erdal Mustafa Bahar, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz'ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Boks İl Temsilcisi Erdal Mustafa Bahar, desteklerden dolayı, Karayılmaz'a teşekkür etti. Karayılmaz, sporcuların yanı sıra Tiryaki ve Bahadır'ı tebrik ederek, gelecekte daha büyük başarıların geleceğine inandığını söyledi.

'OLİMPİYATLARA SPORCU GÖNDERECEĞİZ'

Ziyarette konuşan Antrenör İshak Tiryaki, "Fethiye'de bir şampiyonluk bir de üçüncülük aldık. Önümüzde bu sene Genç bayanlarda Selma Karakoyu'nun Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası var. Amacımız geçtiğimiz yıllar da ikincilikleri üçüncülükleri bırakıp artık ilimize ve Dünya da ve Avrupa da madalya getirmek istiyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor. Bu sene ikisini de olimpik sıkletlerde denedik ve başarılı olduk. Önlerinde bir üç sene var. Hep beraber olimpiyatlara sporcu göndermenin gururunu yaşayacağız"

RABİA ORUÇOĞLU HEDEFİNİ BÜYÜTTÜ

Genç Bayanlarda üçüncü olan Rabia Oruçoğlu, ise "Bu sene büyüklerde ilk senemdi.51 Kg olimpik sıklette oynadım. Bu sene tecrübe kazandım. Tekrar yılmadan çalışmalarıma devam edeceğim. 2020 olimpiyatların ilimizi temsil etmek için çalışmalarıma aralıksız devam edeceğim "dedi.

'AVRUPADA İSTİKLAL MARŞIMIZI OKUTACAĞIM'

Genç Bayanlar Türkiye şampiyonu olan Selma Karakoyun, "Gençlerde şampiyonluk yaşadım. Avrupa Dünya Şampiyonasında da ikincilik üçüncülük vardı. Onları da artık bu sene şampiyon olarak kapatmak istiyorum. İnşallah Avrupa'da istiklal marşımızı okuturum. Bana destek olan herkese çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi