Zonguldak Ereğlili Uzman Çavuş Ömer Bayram'ın da içinde bulunduğu yaklaşık 40 kişilik askeri Bölükte görevli komutanlar, kendilerine gelen akülü sandalyeyi ihtiyacı olan bir kişinin olduğu haberine duyarsız kalmadılar. Akülü Sandalyeyi alan askerlerimiz, sandalyeyi şehit düşen silah arkadaşları Piyade Uzman Çavuş Kadir Tuncer'in anısına Kahramanmaraş'a gönderdiler.

Ereğlili Piyade Uzman Çavuş Ömer Bayram'ın görev yaptığı bölükte askerler, Kahramanmaraş ilinde yaşayan ve Akülü sandalyeye ihtiyacı olduğu belirtilen Havva Doğrugörür'e (33) Akülü Sandalyeyi alan askerlerimiz, sandalyeyi Bahar Kalkanı Harekatı kapsamında, Suriye'de rejim unsurlarınca düzenlenen hava harekatında 03.03.2020 tarihinde şehit olan Trabzon Orta hisar nüfusuna kayıtlı şehit düşen silah arkadaşları Piyade Uzman Çavuş Kadir Tuncer'in anısına Kahramanmaraş'a gönderdiler.

57 Komando Taburunda görevli bir askerin Kahramanmaraş'ta bir kişinin engelli olduğunu ve uzun süredir sokağa çıkmadığı söylemesi üzerine akülü sandalye Şeyhadil mahalle muhtarıyla irtibata geçerek Kahramanmaraş'a gönderildi.

AKÜLÜ SANDALYE İLE NOT GÖNDERDİLER...

57 Komando Alay Komutanlığında, akülü sandalyeyle birlikte gönderilen notta şu ifadelere yer verildi: "Silah arkadaşları olarak şehidin anısına almış olduğumuz akülü sandalye her insan bir engelli adayı olarak düşünerek küçük hediyemizi kız kardeşimizin kabul etmesini istiyoruz. Bu uğraşta emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

BAŞINIZ SAĞ OLSUN VATAN SAĞ

Şeyhadil Mahallesinde ikamet eden Havva Doğrugörür (33) Mahalle Muhtarı Şahin Çayır tarafından akülü sandalye teslim edildi. Askerin hediye ettiği akülü sandalyeyi alan Havva Doğrugörür, çok mutlu olduğunu, 2 yıldır doğru düzgün sokağa çıkamadığını, akülü sandalyeyi gönderen askerlere çok teşekkür ederken, şehit Tuncer'e baş sağlığı dileğinden bulundu.