Pusula'ya ulaşan ve Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'e ulaştırılması istenen mektupta çok ciddi iddialar yer aldı.

İşte o mektup:

Ne saçmalıyorsun, Muharrem Bey!

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in açıklamaları hayal kırıklıklarının yanında büyük şaşkınlık da yarattı.. Akdemir, Belediye sineması ile ilgili açıklamasında;

Belediye Sinemasının Demir ailesinden geri alındığını, Belediye Kültür ve Sanat Merkezi etkinlikleri kapsamında kullanılması için tahsis edildiğini söyledi. Kafalar karıştı...

Akdemir, "Belediye Kültür merkezi olarak gerçekten çok zorlandık bu yıl. Bizim öğrenci sayımız ve yaptığımız çalışmalar gerçekten fevkalade. Bu fevkaladelik bize yetmiyordu. Kiracı arkadaşlarımla, şirketle uzun zamandır konuşuyorduk. Onlar sağ olsunlar benim nezdimde ikna oldular ve üçüncü şahıslara verilmemek kaydıyla sadece kültür faaliyetleri adına tescilini yapalım dedik kabul ettiler. Böyle bir protokol yaptık" dedi.

Rezilliğe bakar mısınız?

Kardeşim, adama sormazlar mı şimdi?

1-Sinema hangi amaçlarla hizmet vermek için Demirlere kiralandı.

2-Bu sinema kira sözleşmesinde yazıldığı şekilde bunca yıl neden faaliyet göstermedi, kullanıma hazır içeride ne varsa çürüdü, fare yuvası oldu, Belediye buna neden müsaade etti?

3-Belediye kültür merkezi madem bu kadar çok zorlandı da bu güne kadar ne diye beklendi. Başka bir açıdan kültür merkezi ilk defa bu yıl mı gerçekten fevkalade çalışmalar yaptı, ve bu fevkaladelik Muharrem Akdemire yetmedi.. Şimdi hedef fevkaladenin de fevki midir?

4-Bu hedefe ulaşmak için Belediye, Demir ailesinin lütfuna muhtaç hale mi getirilmiştir?

5-Hedefi bu kadar yüksek bir belediye başkanının, Demir ailesini kastederek,

"Kiracı arkadaşlarımla, şirketle uzun zamandır konuşuyorduk. Onlar sağ olsunlar benim nezdimde ikna oldular ve üçüncü şahıslara verilmemek kaydıyla sadece kültür faaliyetleri adına tescilini yapalım dedik, kabul ettiler. Böyle bir protokol yaptık... "

Rezilliğin tavan yaptığı yer bu olsa gerek. Gelinen şu hale bakar mısınız? İptal edilen kira sözleşmesinde eski kiracı Demir ailesi hala belirleyici olarak ahkam kesiyor, hem de bir kamu kurumuna karşı, Belediyeye karşı..

Bu ne ezikliktir Muharrem Bey! Kuyruğu yakalattın galiba!

Kamu malının hangi amaçla kullanılacağına eski kiracı karar veriyor öyle mi? Yani Muharrem'in söylediği "fevkaladelik" bir şekilde olmaz ise ve kurum bu yeri başka bir amaç ile kullanmak isterse, yine Demir ailesinde icazet alacak öylemi yani !

Kamunun malının nasıl kullanılacağına eski kiracı karar verecek! Durum budur yani!

Şimdi Demirler kaç yıldır kiralayıp boş tuttuğu bu yeri bayram değil, seyran değil durup dururken Muharrem Beyin ikna etmesi üzerine iade ettiler öyle mi!

Siz bu halkı salak mı sanıyorsunuz kardeşim. Karşılığında ne vereceksin, varsa yüreğin çık onu açıkla!

Ben bu yerin verilmesinin altında neler yattığını biliyorum!

Bak Muharrem Bey, bırak o filmleri, o Carrefour alanının ihalesini derhal iptal et, Davut acar dan o yeri al!

Yeter artık bu kuruma verdiğin zarar.

Davut Acar, Belediyenin yerinden bu güne kadar trilyonları götürdü.

Yüreğin varsa o sözleşmeyi kamuoyuna açıkla bakalım. O alan hangi şartlarla Davut Acar'a verilmiş, sözleşmede yazılanlar bu güne kadar yerine getirilmiş mi?

Davut Acar hiçbir yatırım yapmadan bu alandan trilyonlar götürürken Belediye ye ne kalmış bir açıkla bakalım. Davut Acar'ın sözleşmesini iptal edeceğine hala kendi eksenin etrafında dönüp duruyorsun!

Senin yeni filmin orayı Demirler' e vermek! Aama sen bu hayalden vaz geç bence.

Bu senaryo elinde patlar, senide patlatır haberin olsun!

Kamu oyu bilsin ki bu sinemanın iade edilmesinin arkasında yatan plan, Carrefour alanını Davut'tan alıp Demirlere vermek, benden söylemesi !

Editör: Pusula Gazetesi