Zonguldak Merkez'de eğitim-öğretim veren Özel Sınav Temel Lisesi, 2016-2017 dönemini mezunlarını görkemli bir törenle uğurladı. Site Spor Salonu'nda düzenlenen ve 87 öğrencinin mezun olduğu tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan Özel Sınav Temel Lisesi Müdürü H. Vecdi Ilgın, 2015 yılında basın önünde Dedeman Otel'de açıkladıkları ilk yıl 200 öğrenci hedefini tutturduklarını, ikinci yıl kayıt kapattıklarını belirterek, üçüncü hedeflerini kampüs okulu olmak olduğunu ve bunu da başarmalarına az kaldığını açıkladı. Müdür Ilgın, bu hedeflere ulaşmalarında velilerin kuruma karşı gösterdiği ilgi ve alakanın etkili olduğunu belirterek teşekkür etti.

Öğrencilere, "Canlarım" diye hitap eden müdür Ilgın, onları bugünlere getiren ve bu tablonun yaratıcısı olan velilerine öğrencilerini ayağa kaldırarak alkışlattı. Ilgın, onları bir üst eğitim kurumuna uğurlarken cesaretlerini hiçbir zaman kaybetmemelerini, yeniden ayağa kalkmalarını bildikten sonra düşmekten korkmamalarını, yüreklerinden insanlık sevgisini ve iyiliği çıkarmamalarını, başta anne ve babaları olmak üzere saygıyı eksik etmemelerini, hayat boyu öğrenmeyi sürdürmelerini, bu vatanın, bağımsızlığın nasıl kazanıldığını ve şehitlerimizi unutmamalarını, her şeyden önemlisi bu ülkenin kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ilklerini ve yol göstericiliğini unutmamalarını istedi. Kapılarının her zaman onlara açık olduğunu ifade eden Ilgın, Sınav Liselerinin 120 şube ile Türkiye'nin her yerinde yanı başlarında olduğunu belirterek, yollarının ve bahtlarının açık olmasını diledi.

Bayrak ve flama tesliminden sonra, okulu derece ile bitirenler açıklandı. Okul birincisi Berat Can Altuntaş ödülünü ve plaketini Okul Aile Birliği Başkanı Nurettin Yolcu'dan alırken, yaptığı konuşmada, ailesine okul öğretmen ve çalışlarına teşekkür ederek, iyi bir bilim adamı olmak için çalışacağına söz verdi. Can Altuntaş, daha sonra okulun yaş kütüğüne adının bulunduğu plaketi çaktı.

Kick Boks Türkiye üçüncüsü Sıla Kelebek de ödülünü, Müdür H. Vecdi Ilgın'ın elinden aldı. Daha sonra diploma dağıtım törenine geçildi. Oldukça heyecanlı ve mutlu görünen öğrenciler diplomalarını öğretmenlerinin elinden aldı. Tören sırasında Zonguldak'ın tanınmış sanatçılarından Semih ve Şenol ikilisi, öğrencilere ve törene katılanlara neşeli anlar yaşatırken tüm salon söylenen şarkılara ve oyunlara eşlik etti. Öğrencilerin keplerini havaya atması ile tören sona erdi.

Öğrenci ve veliler, törenden sonra okul yönetimini ve öğretmenleri kutlayarak, program için teşekkürlerini ilettiler.

Editör: Pusula Gazetesi