Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanmasından sonra Zonguldak Sınav Lisesi öğrencisi Berat Can Altuntaş, MF3 puan türünde Türkiye 554'üncüsü, MF2 puan türünde ise Türkiye 620'ncisi oldu.

Sınav Temel Lisesi Müdürü H. Vecdi Ilgın, öğrencisini bu başarısından dolayı kutlayarak, ödüllendirdi. Müdür Ilgın, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Berat Can'ın şahsında Tüm öğrencilerini LYS deki başarılarından dolayı kutladı. Berat Can Altuntaş'ın bu başarıyı elde ederken; düzenli, disiplinli ve istekli çalıştığını, kişiliği ve çalışkanlığı ile diğer öğrencilere rol model olduğunu belirtti. Ilgın, kişiliği ile Türkiye'nin geleceğinde de önemli yerlere geleceğine ve milletimize hizmet edeceğine şimdiden emin olduğunu söyledi. Öğrencisine bundan sonraki hayatında başarılar dileyen Ilgın, çeşitli hediyeler ile Atatürk'ün "Nutuk" adlı kitabını armağan etti.

Berat Can Altuntaş ise, yaptığı konuşmada, bu başarıdan pay sahibi olan ailesine, öğretmenlerine, okul personeline teşekkür etti. Tercihini Koç Üniversitesi Makine Mühendisliği'nden yana kullanacağını, kendisinin araştırmacı ve yaratıcı bir ruha sahip olduğunu belirten Altuntaş, hedefinin yeni buluşlar yaparak, Türk milletine ve insanlığa hizmet etmek olduğunu ifade etti.

Bu arada Okul Rehber Öğretmeni İmer Buse Yağız da, tercih döneminde Zonguldaklı tüm öğrencilere yardıma hazır olduklarını belirterek, öğrencilerin okula gelerek yardım alabileceklerini ve kapılarının her zaman açık olduğunu söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi