Zonguldakspor'un başarılı file bekçisi Sinan Ören deplasmanda oynadıkları Tarsus İdmanyurdu maçının yanı sıra takımın son durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sinan Ören gelecek sezon takımda kalıp kalmayacağı konusunda da açıklamalar yaptı.

"GENÇLER ZONGULDAKSPOR'UN GELECEĞİ"

Sinan Ören deplasmanda oynanan ve farklı yenildikleri maçı değerlendirerek "Tarsus İdmanyurdu maçına iyi başladık. Ancak maçın bazı kırılma anları oldu ve böyle bir sonuç ortaya çıktı. Güzel bir skor değil baktığınız zaman. Bir nevi hezimet tarzında oluyor. Bizi de mutlu etmedi. Ligin son dönemleri ve bir iddiamız kalmadı. Hocamız daha genç arkadaşlara şans veriyor. Genç arkadaşlarımızın süreçleri de böyle sancılı olabiliyor. Kalan süre zarfında da hocamız yine şans verecek ve ellerinden geleni yapacaklarını düşünüyorum. Gençleri kazanmamız gerekiyor. Gençler Zonguldakspor'un geleceği. Tabandan birkaç futbolcu daha kazanılırsa ilerleyen yıllarda rahat edileceğini tahmin ediyorum" dedi.

"KENDİMİZİ AFFETTİRMEK İSTİYORUZ"

Sinan Ören geçtiğimiz hafta alınan 4-0'lık Tarsus İdmanyurdu yenilgisini Kırklarelispor karşısında talefi edeceklerini belirterek "Sahada elimizden geleni yapacağız. Kimse sahaya kaybetmek için çıkmıyor. Sonucun iyi olacağını düşünüyorum. 4-0'ın ardından kendimizi affettirmek adına 3 puanı almamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

"MUSTAFA İYİ BİR KALECİ"

2 yıldır birlikte çalıştığı kaleci Mustafa Söylemiz ile ilgili de konuşan Sinan, "Benim partnerim Mustafa çok sevdiğim bir kardeşim. Hem insanlık olarak hem de kalecilik olarak. İyi hocalarla çalıştı. Skora aldanmamak lazım. Kalecilikte böyle şanssızlık var. Önümüzdeki 10 kişinin performansı çok önemli. Mustafa Zonguldakspor'un geleceğidir. Aslan gibi de mücadele ediyor. Gol sayısı fazla ama benimde 4 yediğim maçlar olmuştur. Kalecilik böyle. Önümüzdeki haftalarda biraz daha etkisini hissettireceğini düşünüyorum" dedi.

"ASLINDA HEDEFİMİZ PLAY-OFF'TU"

Takımın sezona en az play-off hedefi ile başladığını belirten Sinan Ören, "Ben bu sezona çok üzüldüm. Sezon başında yönetime ilk sorduğum soru şu oldu; 'Hedefiniz var mı?' Hedefin olduğu yerde bizim gibi oyuncuların bulunması gerekiyor. Bu hedefleri gerçekleştirememenin üzüntüsü var. Kişisel olarak iyi bir sezon geçirdiğimi söyleyebilirim ancak takım performansında daha iyi olabilirdik. Play-off oynamamız gerektiğini düşünüyorum. Geçmişten ders alıp nasıl bir yol haritası çizebiliriz, onu düşünmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

"TESİS SORUNU ÇÖZÜLMEZSE SORUN BÜYÜK"

Bir takımın başarısında en büyük etkenin tesis olduğunu belirten Sinan Ören, "Zonguldakspor'un en temel sorunu tesis sorunu. Yerel yönetim de seçildi. Doktor Ömer Selim Alan'a da hayırlı olsun diyorum. Bu bizim için bir umut oldu. Çünkü bizim içimizden biri. Bu konu ile ilgileneceğini düşünüyorum . Tesis yapmalı ve aşama aşama değerlendirmek gerekiyor. Maç sahasında idman yapmamız çok acı. Bunlar iyileştiğinde Zonguldakspor'un daha iyi olacağını düşünüyorum" dedi.

"KARAGÜMRÜK ÇOK İYİ TAKIM"

Sinan Ören, "Bence Fatih Karagümrük bu ligin üstünde bir takım. Karagümrük'ü takım olarak beğeniyorum ama bu süreçte olması enteresan bir durum. Sürpriz olabilir. Menemen biraz avantajlı ama Fatih Karagümrük'ü de şanslı görüyorum." ifadelerini kullandı.

"ÖNÜMÜZDEKİ SEZON İÇİN PLAN YAPMADIM"

2 yıldır Zonguldakspor formasını başarıyla taşıyan Sinan Ören gelecek planı yapmadığını belirterek şöyle konuştu: "Önümüzdeki sezon ile ilgili henüz bir plan yapmadım. Taraftara teşekkür etmek istiyorum. Ben artık buranın bir evladı olduğumu hissediyorum. Zonguldak ile ilgili buraya gelmeden önce çok bir fikrim yoktu ama kazandığımız dostluklar adına mutluyum. Önümüzdeki sezona plan yapmak için henüz erken. Sıkıntılı bir sürecin yaşanacağını düşünüyorum."

Editör: Pusula Gazetesi