Sinop'ta gerçekleştirilen U18 Basketbol Türkiye şampiyonası finallerine katılan Zonguldak Belediyespor, özellikle grup aşamalarında aldığı başarılı sonuçlarla Zonguldak'ı gururlandırarak Finallerde ilimizi temsil etti. Sinop'ta birbirinden güçlü ve maddi manevi desteklenen takımlarla mücadele eden Zonguldak Belediyespor finalleri Türkiye 9'ncusu olarak tamamladı. Final oynamayı hedefleyen mavi-beyazlı ekibin sporcuları son maçta aldıkları yenilginin ardından gözyaşlarına hakim olamadı.

Zonguldak Belediyespor Kulüp Başkanı Abdullah Bakır, U-18 Türkiye şampiyonasına kadar olan süreç öncesinde ve sonrasında başarılı sonuçlarla Zonguldak'ın gururu haline gelen basketbolcular ve teknik heyete minnettar olduklarını söyledi.

Bakır yaptığı açıklamasında "Yüzlerce takım arasından sıyrılıp, Sinop'ta yapılan Basketbol U18 A Gençler Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye 9.cusu olan gençlerimizi kutluyorum. Silin gözyaşlarınızı, gurur duyun çocuklar. Siz tam takım oldunuz. Başarı aşama, aşama gelir. Seneye inşallah. Oynadığınız takımlardaki oyuncular yaş olarak seneye yoklar, ama sizler varsınız gençsiniz. Gençlerimize, ailelerimize, hocalarımıza, Zonguldak halkına, hep gençlerimizin yanında olan yönetici arkadaşım Necat Uludüz'e, yönetici arkadaşlarıma, belediye çalışanı arkadaşlarımıza, başkan yardımcımız Kemal Cangöz'e, Belediye Başkanımız Sayın Muharrem Akdemir'e Zonguldak ve Zonguldak Belediyespor adına çok teşekkür ederim" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi