Kastamonu'da eski ile yeni muhtar arasında çıkan silahlı kavgada hayatını kaybeden baba ile oğlu, yan yana toprağa verildi.
Olay, Taşköprü ilçesine bağlı Celep köyünde iftar saatinde meydana geldi. İddialara göre, daha önceden husumetli olduğu öğrenilen eski muhtar İsmail Öz ile mevcut muhtar Hasan D. arasında tartışma çıktı. Ailelerinde müdahil olduğu tartışmanın büyümesi üzerine taraftarlar birbirlerine ateş etti. Çatışmada eski muhtar İsmail Öz ile oğlu Cemal Öz hayatını kaybetti, mevcut muhtar Hasan D., Mehmet B. (52), Sedat B. (24) ile eski muhtarın babası Cemal Öz yaralandı. Yaralıların kaldırıldıkları Kastamonu Devlet Hastanesinde tedavilerinin devam ettiği belirtildi.
Olay sonrası Adli Tıp Kurumuna gönderilen eski muhtar İsmail Öz ile oğlu Cemal Öz, cenaze aracıyla Taşköprü'ye bağlı Celep Köyüne getirildi. Burada evinden helallik alınarak cenazeler, aile kabristanlığına taşındı. Boş tarlada kılınan cenaze namazının ardından eski muhtar İsmail Öz ile oğlu Cemal Öz, gözyaşları arasında aile kabristanlığına defnedildi.
Cenazeye tedavisi tamamlanan eski muhtarın babası Cemal Öz'de katıldı. Hem oğlunu hem de torunun aynı anda toprağa veren Cemal Öz, ayakta güçlükle durabildi.
Öte yandan olay sonrası kaçan Mehmet D. ise bir süre sonra jandarma ekiplerine teslim oldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Editör: Pusula Gazetesi