Zonguldak'ta devam eden sporcu fabrikası inşaatına hız verildi. Normal şartlarda 2018 Haziran ayı içinde bitmesi planlanan inşaatın yoğun tempo ile 2018 Mart ayına yetiştirileceğini müjdeleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hakan Yüksel tesislerde incelemelerde bulundu. Türkiye'de sadece 10 ilde bulunan körling salonuna da kavuşacaklarını belirterek bu spor dalının da Zonguldak'da ses getireceğini söyledi. Kapalı tribün çatısının ise Kasım ayı içinde tamamlanacağı öğrenildi.

TAM BİR BACASIZ FABRİKA OLACAK

2018 Mart ayında tamamlanacağı belirten sporcu fabrikası hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hakan Yüksel "Müdürlüğümüz olarak 2017 yatırım projesi içerisinde olan sporcu fabrikası, il müdürlüğü ve gençlik merkezi müdürlüğü binalarının yapımı hızla devam etmekte. Sporcu fabrikamızın içerisinde, İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi binalarının yanı sıra 6 bireysel antrenman salonu, tekawondo, karate, judo, boks, jimnastik ve okçuluk gibi 7 tane branşlarımız var. Bunun yanında takım sporcularımız için antrenman salonu, halk oyunları salonu ve fitnes salonumuz var. Uzun yıllardır Zonguldak'ta antrenman salonu konusunda çekilen sona erdireceği bir proje olacak. 2018 yılı Haziran ayında bitmesi gerek proje, Mart ayı içerisinde bitmesi planlanıyor. Bu tesis tam anlamıyla bitmesiyle spora büyük bir destek verecek. Buradan başarılı ve Milli sporcular yetişecek" dedi.

"KÖRLİNG ZONGULDAK ADINA GÜZEL BİR PROJE"

Karaelmas Kemal Köksal Stadı Kapalı tribünün altında yapımı devam eden Körling tesislerinin de Kapalı Tribün çatısı tamamlandıktan sonra faaliyete geçeceğini belirten Yüksel, bu çalışmaların da hızlandırıldığını söyledi.

Yüksel Körling tesislerinin Türkiye'de sadece 10 ilde bulunduğunu belirterek "Bunlardan bir tanesi de Zonguldak'ta. Körling salonun tam anlamıyla hizmete açılabilmesi için kapalı tribün inşaatının tamamlanması gerekiyor. Körling salonundaki buzlama çalışması tamamlanıp faaliyete geçmesini planlıyoruz. Bu konuda yeni bir branş olmasıyla birlikte başarıların geleceğini düşünüyorum. Körling projesi Zonguldak açısından çok önemli bir proje" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi