Zonguldak Havalimanı'ndan 26 Mart 2017 tarihinde başlayan Almanya Duesseldorf uçak seferleri, bugün itibariyle ile sona erdi.

Havalimanı Müdürü Hasan Özşahin, yaptığı açıklamada, "Bu sezon Dortmund ve Duesseldorf'tan yapılan toplam sefer sayısı 120 gidiş, 120 geliş olmak üzere 240'dır. Bu uçaklarda bu sezon toplamda kötü hava şartları nedeniyle 3 tane uçak inemedi. Hiçbir şekilde yolcu mağduriyetine sebebiyet vermeden Ankara'ya iniş yaptı. Bu kötü hava şartları tüm havalimanlarında zaman zaman yaşanıyor. Bunlarla ilgili ileriki günlerde daha detaylı açıklamalarda bulunacağız. Havalimanı ile ilgili gelişim planlarının ne şekilde yapıldığını, nelerin hangi zaman diliminde yapılacağını basına aktaracağız. Toplamda 2017 yılında gerçekleşen yolcu sayısına baktığımız zaman 24 bin gelen ve giden yolcu olmuştur" dedi.

Müdür Özşahin, şunları söyledi:

"2018 yılının uçuş planı Germania Havayolu şirketi tarafından ilan edildi. Bilet satışları yapıldı. İlave yapılacak planlamalar var. 2018 yılının daha verimli, daha iyi gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. Bu havalimanı, Batı Karadeniz için bir ihtiyaç. Dışarıya açılan tek havalimanı kapısı. Burası ile ilgili bilgiyi gerektiği zaman biz zaten veriyoruz. Sadece şirketi ilgilendiren konularında basın yolu ile ilan edilmesi hiçbir anlam ifade etmeyeceği aynı zamanda ticaret hayatına aykırı bir bilgi akışının doğru olmayacağı kanaati ile veremiyoruz. Bazı kesimler, bunu art niyetli olarak değerlendirip, havalimanı ile ilgili değişik şeyler yansıtıp, insanlarda kafa karışıklığı yaratmaya çalışıyorlar. 2009 yılında başlattığımız yurt dışı seferlerin rantabl olmasını havayolu şirketi tespit ediyor. İç hat ile ilgili Vali, Kaymakam ve bizlerinde Başbakanlık ve Bakanlık düzeyinde girişimleri var. Bütün mesele bölgede yurt içi seferleri mesafesinin kısa olması.. Bizim amacımız daimi bir iç hat seferlerinin başlamasıdır. Bu konuda çalışmalar devam ediyor. Olumlu gelişmeler olacağından eminim. Gurbetçilerimizin bize göstermiş olduğu yakınlık için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

ZONHAV Yönetim Kurulu Üyesi Recep Kahya ise, son uçuşta gelen ve giden yolcu sayısında bir yoğunluk olduğunu ifade ederek, "Havaalanımızı tercih eden hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Burada gerçekten güzel bir ekip var. Hizmetleri seri bir şekilde yapıyorlar. Uçağın iniş ve kalkışı arasındaki süre bir saati bulmuyor. Bu konuda hem uçuş ekiplerinin, hem de havaalanı personelimizi tebrik ediyorum. Önümüzdeki günlerde, bugüne kadar gelinen süreç ve hedeflerimiz hakkında bir açıklama yapılacaktır" dedi.

Özşahin ve Kahya, Almanya'ya giden yolcuları uğurlayarak, uçuş ekibine teşekkür ettiler.

Editör: Pusula Gazetesi