2.Amatör Küme Ereğli A Grubunda mücadele eden Kdz. Ereğli Spor (KES) ligin 3.cü haftasında ilk mağlubiyetini aldı.
Cumartesi günü Şehit Vefa Karakurdu Stadında Ortacıspor ile karşı karşıya gelen Kdz Ereğli Spor baştan sona üstün oynadığı maçta 88 ve 90+3'te yediği iki golle sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.
Baştan sona oyun kontrolünü elinde bulundurmasına rağmen son dakikalarda bireysel hatalar sonucunda kalesinde 2 gol birden gören Kdz Ereğli Spor'un Antrenörü Emre Kartal 'Hiç bir mağlubiyetin bahanesi olmaz. İlk iki maçımızı alıp 6 puan yapınca ayakların yere basmasını hafta boyunca söyledim. Futbol hata oyunu olmasının yanında bir takım oyunudur. Her ne olursa olsun oyuncularımızı sergiledikleri mücadeleden dolayı kutluyorum. Oynanan futbol güven verdiği gibi seyir zevki de verdi. Ortacıspor camiasını galibiyetten dolayı kutluyorum. Biz önümüzdeki maçlara bakacağız. Lige verilen arayı iyi değerlendirip ikinci yarıya bambaşka bir takım olarak çıkacağız. Ama değinmeden geçmek istemiyorum. Maçın Hakemi Erdinç Yaman kardeşimiz umarım art niyet taşıyarak buraya gelmemiştir. KES ve ZES olarak pek hakem için açıklama yapmayı seven takımlar değiliz. Ancak verdiği fauller çaldığı düdükler kaba tabirle bize şeytanın avukatlığını yaptıracak duruma getirdi. Hele ki oyuncumuzu hakemlerin sürekli arkasına sığındığı kelime olan 'lan' bile dememişken kırmızı kart ile ihraç etmesi ve sonrasında oyundan düşmemizin mimarı olması hakeme iyi niyet anlayışımızı yok etti. Zaten iyi bir Yardımcı Hakem olan birinin böylesine önemli bir maçta orta hakem olarak görevlendirilmesine de anlam verebilmiş değiliz. Liderle aramızda 1 puan var. Lig devam ediyor. Allah herkesin gönlüne göre versin' dedi.
Kdz Ereğli İkinci Amatör Küme A Grubuna 2 hafta ara verildi. Aranın ardından Kdz Ereğli Spor Tepeörenspor ile oynayacağı maç ile lige yeniden başlayacak.