Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un katılımı ile "Martın Sonu Bahar" mitingi gerçekleştirildi. Mitinge; Torun'un yanı sıra CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz, CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, CHP İl Başkanı Hakkı Güney, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, belde belediye başkan ve adayları ile çok sayıda partili katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, 5 yılda Çaycuma'nın bütçesinin Çaycuma insanına kullanıldığını söyledi. Başkan Köktürk, Karapınar ve Perşembe Belediye Başkanlarının da aynı başarıyı elde ettiklerini, CHP belediyeciliğinin devamı için tüm adaylara destek isteyerek sözlerini bitirdi.

CHP İl Başkanı Hakkı Güney is, davaya inanan arkadaşlarla yola çıktıklarını ve başardıklarını söyledi. Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'yı teknik direktöre benzeten İl Başkanı Güney, "Bir kişi hariç başımızı öne eğdirmediler. Saltukova bizim namusumuzdur. Ama emaneti alacağız. 2014 yılında başlayan vizyon devam edecek. Tüm başkanlarımızın yanındayız. Bülent Kantarcı'nın Avrupa'yı andıran çalışmaları ise her yerde konuşuluyor. Mutlu yaşamak için başaracağız" dedi.

23-24'üncü Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk de, "5 yıl önce aday olan belediye başkanlarımızın başarı ve kişiliklerine inanarak yola çıktık. Seçimleri almak önemli idi ama belediye başkanlarımızın sosyal demokrat belediyeciliğin nasıl yapıldığını en güzel örneklerini sergilediler" ifadelerini kullandı.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ise, gittiği her yerde Bülent Kantarcı'nın kulaklarını çınlattığını söyleyerek, çalışmalarından dolayı Kantarcı'ya teşekkür etti. Yavuzyılmaz, "Sizler Kantarcı'ya sahip çıktınız. Çaycuma'yı Avrupa şehrin dönüştürdünüz" dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş da, Çaycuma'nın 5 yıldır bahar yaşadığını söyledi. Demirtaş, "2014 yılında belirlediğimiz Çaycuma adayımız isabetli olmuş. Çaycuma bir Avrupa kent haline geldi. Türkiye tanıdı. Gece demedi, gündüz demedi. Yaptıkları hizmetlerde de her kuruşun hesabını verdi. Bunu AK Parti belediyeciliğinde göremiyoruz. Yapacak çok hizmet var. Onun için bir dönem daha Bülent Kantarcı" dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise, çalışmalarında kimseye ayrımcılık yapılmadığını belirterek, "Aranızdan çıkan hemşehrinizim, gece-gündüz hizmet etmek için hayatım boyunca edindiğim birikimlerimi sizlere arz ettim sundu. Siz beni belediye başkanı yaptınız ben size mahcup olmadım. Hepinizin önünde başım dik alnım açık. Ama ben sizden şunu istiyorum: 5 tane belde belediyemiz var. Bu kadar övüyorlar beni, 5 beldemizde alamazsak, ben Ankara'ya genel başkanımız da nasıl gideceğim? Bu parti meselesi değil. Bu yerel yönetimler sosyal demokrat belediyelerin işi. Herkese eşit davranan, toplumun uç kesimlerine bir takım menfaat odaklarını beslemeyen ve sessiz sedasız insanların avukatı olan belediye bu. Ben bu belediyeyi 17 milyon TL ile aldım, şu an 50 milyon TL bütçe oldu. Peki, nereden geldi bu para? Bunlar sizin paralarınız, size peşkeş çekilen paralarınız birilerinin kolladığı korunduğu zenginleşmesine sebep olan paralar artık çatlakları kapattık. Bu partide, bu belediyede hiç kimse kayrılmadı, hiç kimse itilip-kakılmadı, ayrımcılık yapılmadı" dedi.

31 Mart'ta Çaycuma ve çevresindeki beldelerin sosyal demokrat belediyecilik ile halkı çok daha iyi hizmetlerle tanıştıracağını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, "Belediye başkanımız zaman zaman sadece Çaycuma'da değil, bize de projeler gönderiyor. Son derece aydın ve başarılı bir arkadaşımız. Umuyorum ki bundan sonra da çok daha güzel hizmetlere imza atacaktır" dedi.

Torun, zor bir dönemden geçtiklerini ifade ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. 17 yıldır iktidar olan Erdoğan'ın ülkeyi kendi yönetmiyormuş gibi konuştuğunu anlatan Torun, şöyle dedi:

"Sanki 17 yıldır bu ülkeyi başkası yönetiyor. 25 yıldır İstanbul'u, Ankara'yı başkası yönetiyor. Sanki bugüne kadar yapılanları onlar yapmadı. Herkesin arkasında bir mazeret var. Bakın yalan söyleyen insandan yönetici olmaz. Söyleyen insandan bir fayda gelmez. Artık bu işin yolu bitti. Yalanın da yolu bitti. 31 Mart'ta inşallah ülkenin her tarafında bir başka bahar gelecek. Bizi ayrıştırmaya çalışıyorlar. Ama biz buna asla izin vermeyeceğiz. Bugüne kadar birçok mücadelenin ardından çıkmışız geçmişte acı olaylar yaşamışız şimdi asla ayrışmak istemiyoruz. O dönemler bitti. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar birlik beraberliğimizi bozmayacağız. Bu ülkeyi hep beraber mücadele edeceğiz. Özgürce yaşayacağız bu ülkenin topraklarında inşallah."

Ülkede beka sorunu değil, ekonomi ve adalet sorunu olduğunu ifade eden Torun, "Bu ülkede ayrışma sorunu var. Sen gel bunlardan bahset. Bunları konuşalım. Bu ülkenin beka sorunu söz konusu olduğunda Zonguldak'ın Çaycuma'nın halkı da, Türkiye'deki herkes gerekeni yapar. Bu millet bağımsızlık mücadelesini vermiş birçok mücadele varmış. Bugün olmayan sorunları var olmuş gibi göstererek içinde bulunduğumuz unutturmaya çalışıyorlar. Ben umuyorum ki Çaycuma halkı buna izin vermeyecek. Aday yaptığı belediye başkanlarına inanmıyor. Onlara inanmıyor ki il il, ilçe ilçe gezip derdini anlatıyor. Kardeşim belediye başkanı adayın kendini anlatsın bırak. Diğer adaylar kendini anlatsın. Halbuki bu bir yerel seçimdir" dedi.

Çarşı merkezinden esnafı selamlayarak yürüyen partililer CHP Gençlik Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Editör: Pusula Gazetesi