Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı ve Zonguldak Devlet Tiyatroları Müdürlüğü görevlerini yürütürken 27 Mayıs 2014 tarihinde işyerinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Yalçın Arslan'ın anısına "Yalçın Arslan Türk Sanat Müziği Korosu Beraber Solo Şarkılar Konseri" düzenlendi.

Yalçın Arslan Türk Sanat Müziği Topluluğu, Şef Ulaş Erdem yönetiminde muhteşem bir konser verdi. Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) dün akşam düzenlenen konsere; Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş, merhum Yalçın Arslan'ın eşi Kadriye Arslan, oğulları Seçkin Arslan ve Ali Arslan, gelini Sinem Arslan, torunları Uras ile Yalçın Arslan, sevenleri, dostları ile sivil toplum örgütleri temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Sunumunu Şebnem Tavgaç'ın yaptığı konserde, koro ve solo şarkılar seslendirildi. Tavgaç, konser başlamadan önce yaptığı konuşmada, Yalçın Arslan'ı saygıyla andıklarını belirterek, "Zonguldak'ta kültürel ve sanatsal etkinliklere verdiği desteklerden dolayı anısını yaşatmak üzere topluluğumuza adını verdiğimiz değerli büyüğümüz Yalçın Arslan'ı, saygı ve sevgi ile anıyoruz. Yalçın Arslan Türk Sanat Müziği Topluluğu olarak nice başarılı konserde sizlerle buluşmaktan son derece mutluyuz" dedi.

Koro ve solo seslendirilen birbirinden güzel eserler, seyirciler tarafından büyük alkış toplarken, duygulu anlar da yaşandı. Yalçın Arslan'ın ailesi ve dostları, gözyaşlarını tutamadı.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Şef Ulaş Erdem ve koro üyelerine teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

Editör: Pusula Gazetesi