Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde Podoloji Polikliniği-Ayak Sağlığı ve Bakımı ile Kozmetik Ayak Bakımı Birimi'nin açılışı yapıldı. Özellikle şeker hastalarının yaşadığı sorunların çözümüne ilişkin önemli katkılarda bulunacak olan Kozmetik Ayak Bakımı Birimine, birimi tefriş eden Sanofi Sağlık Ürünleri Şirketi tarafından, mesleği başında hayatını kaybeden çalışanları merhum Serkan Çoban'ın adı verildi.

Açılış törenine; ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı ve üniversite yöneticilerinin yanı sıra; Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Ertuğrul Güner, Sanofi Sağlık Ürünleri Diyabet İş Birimi Direktörü Buğra Kulak, Sanofi Sağlık Ürünleri Satış Müdürü Ali Kutay, Kocaeli Diyabet Bölge Müdürü Şafak Ekinci, merhum Serkan Çoban'ın eşi Zeynep Çoban, anne-babası, çalışma arkadaşları ve ailesi katıldı.

Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, merkezin ve faaliyetlerinin Türkiye'de tek olduğunu vurgulayarak, emeği geçen herkese teşekkür etti. Törende ayrıca Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu tarafından merkezin kuruluşu, eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetleri hakkında bir sunum yapıldı.

Sanofi Sağlık Ürünleri Diyabet Grubu'nda görev yaptığı sırada, iki yıl önce geçirdiği elim trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Serkan Çoban'ın eşi Zeynep Çoban, duygularını şöyle ifade etti:

"Sevgili eşim ve kızlarımın biricik babasını kaybettiğimiz günden bu yana, örneğine az rastlanan bir vefa duygusuyla daima yanımızda olan Sanofi Ailesine, eşimin adını sonsuza dek yaşatacak bu güzel destek için ne kadar teşekkür etsem azdır. Üniversitemiz bünyesinde yeni açılan bu birimin, şeker hastalarının yaşadığı sağlık sorunlarının iyileştirilmesinde önemli katkılarda bulunacağı inancındayım."

Editör: Pusula Gazetesi