2019-2020 futbol sezonunda Zonguldakspor'u çalıştıran Teknik Direktör Serkan Afacan, 2020-2021 futbol sezonunda da tekrar Zonguldakspor ile anlaşmaya varmıştı. Zonguldakspor A.Ş. Başkanı Hakan Hürfikir ile transfer çalışmalarına başlayan Serkan Afacan, aynı zamanda kendisine gelen teklifleri de değerlendirdiği ortaya çıktı. Kimseye haber vermeden Zonguldak'tan ayrılarak Vanspor ile sözleşme imzalayan Serkan Afacan'ın bu harekete Zonguldak'ta büyük tepkiye neden olmuştu. Afacan'ın takımı yarı yolda bırakmasının ardından Zonguldakspor Teknik Direktör Mustafa Dalcı ile anlaşmaya varmıştı.
SERKAN AFACAN'I VANSPOR'DAN KOVUDULAR
Vanspor'un başında oynadığı 4 maçta 1 yenilgi, 1 galibiyet ve 2 beraberlik alan Teknik Direktör Serkan Afacanlı Vanspor son maçında deplasmanda Pazarspor'a 2-0 mağlup oldu.
Bu yenilginin ardından yönetim ve taraftar Serkan Afacan'a büyük tepki gösterdi. Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, maçın ardından Serkan Afacan'a artık kendisi ile ola devam etmeyecekleri konusunda tebligat yaptıkları öğrenildi.
SERKAN AFACAN İLE HEDEFE ULAŞAMAYACAKLARI MESAJINI VERDİ
"Bizim bir hedefimiz var" diyen Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk Serkan Afacan ile bu hedefe ulaşamayacakları mesajını vererek şöyle konuştu: "Bugün alınan mağlubiyetten dolayı çok üzgünüm. Bizim bir hedefimiz var, bu yolla hafede varmak için çıktık. O yüzden bugün mağlubiyetten dolayı teknik kadromuzla yolarımızı ayırarak Serhat Gülpınar ile anlaştık. Hocamız yarın takımın başında olacak"