Kaymaz Taşımacılık Turizm Otomotiv Hizmet İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Kaymaz, Çebi Grup Ceo'su Yasin Hamzaçebi'nin basın toplantısında konuştuklarıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
"Çebi Grup'un göstermiş olduğu çeklerden 1 tanesi 55,000tl dir. Dolaylı yoldan kendisine geçmiştir. Karşılıklı ticarete dayanmıyor. Aradaki diğer cirontacılar tarafından ödenmiştir. Ödendiği halde çeki ödenmemiş gibi basın mensuplarına göstermektedir!
Çebi Grup ile aramızda olan gerçekleşmiş ticaret sadece 2017 model VW Marka Passat araçtır. Bunun dışında bir araç daha almıştık Hyundai Accent Blu 2017 model. Onu da ödeyemeyeceğimizi kendisine söyledik. Ve aracı geri verdik. Evrakını, yani çekini diğer dükkanında olduğunu söyleyip bize o gün vermemiştir. Sonrasında aynı evrakı hacize koyup hakkımıza icra işlemi başlatmıştır
Voslkwogan marka olan aracın ödemesinden önce hakkımızda haciz işlemi başlattığı için bu borcu ödeyemedik. Bu borç bizim ona gerçek olan tek borcumuzdur. Oda 142.000 tl dir. Basın toplantında gösterdiği diğer evrakta buydu.
Gelelim diğer iddialarına:
Bunların dışında aramızda karşılıklı hiç bir ticaret olmamıştır. Bunlar şirket evraklarımıza karşılıklı kayıtlıdır. Tespiti için mahkemeye başvuruda bulunduk.
Kendisinin bizi icraya verdiği çekler, İhsan Uysal'ın kendi şahsı çekleridir. Bizim mağduriyetimiz burada başlıyor.
İhsan Uysal'ın ticareti bozulunca, yada iflas edince, Çebi Grup'un bu şahıstan alacağı paraya alma ihtimali olmadığını görünce, İhsan Uysal'dan aldığı çeklerin arkasına önce kendi bir firmasının, sonra bizim firmamızın sahta kaşe ve imzasını basıp, peşine yine kendine ait olan farklı bir firmasının cirosunu atmıştır. Bunlar resmi evraklıdır. Hepsi hem bizde, hemde mahkemede vardır.
Şimdi soruyorum kendisine; İhsan Uysal'a ait olan çeklerin arkasında ki ciro bana ait ise, ki çeklerin toplamı 1.380,000 tl dir. (Avukat ve mahkeme masraflarıyla 2 milyon tl) Ben Çebi Akaryakıt firmasına 1380,000 tl lik ne sattım. Ne hizmeti bu. Bu bedel bilançonuza ekli mi?
Yine soruyorum kendisine. Size ait olan diğer firmaya ben ne sattım da 1.380,000 tl lik borcum oldu? Size basın mensuplarına açıklama yapıyorsunuz. 5-6 miyon dolandırıldım diye. Nerede bu paralar? Kime verdiniz? Verdiğiniz mallar, araçlar, kimlere satış yapılmış? Hangi firmalara resmi belgelerle açıklayın. Bizim Kaymaz Taşımacılık olarak size borcumuz 142 bin tl dir. Onuda haksız hacizinizi kaldırında ödeyeceğiz. Sizin gibi insaların parası bize lazım değil.
Gelelim Ali Rıza Tığ konusuna. Ali Rıza Tığ'dan başka bu davada sesimi duyurabilecek cesarettte başka bir gazeteci olmadığı için. Nasıl olsun? Basın toplantısında sizde dile getirdiniz. 65 tane yeğeniniz var söz geçiremiyorsunuz."

serafettin-kaymaz-yasin-hamzacebi-beni-dolandirdi
Şerafettin Kaymaz: Yasin Hamzaçebi beni dolandırdı

yok-boyle-dolandiricilik
Yok böyle dolandırıcılık!

Editör: Pusula Gazetesi