Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu Zonguldak Çaycuma Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdi. Başkan Kamitoğlu açıklamasında şunları söyledi; "Bilindiği üzere 2016 yılında başlayan çalışmalarla ilçemiz Burunkaya Köyü sınırları içinde çoğunluğu Hazine arazisi olan alanda Zonguldak Ticaret Sanayi Odasınca % 20, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odasınca % 15 ve Zonguldak İl Özel İdaresince % 65 oranında katılım sağlanarak Tarıma Dayalı İhtisas OSB kurulmuştur ve çalışmalar hızla devam etmektedir. Bu konuda yaşanan son gelişmeleri sevinerek paylaşmak isterim.

Öncelikle Zonguldak Çaycuma Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi'nin alt yapı projesi hazırlanıyor. 30 Nisan'da 563 dekarlık Hazine arazisinin tapusu SERA OSB tüzel kişiliğine devredilmiştir. Bu parselasyonların bir an önce yapılması açısından önemli bir gelişmedir.

Tarım Bakanlığının 2019 yatırım programında yer alan Sera OSB'mizin altyapısı da en kısa zaman da tamamlanarak yatırımcılara hazır hale getirilecektir. Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş'ın talimatı ile Zonguldak Özel İdaresi ve BAKKA'nın üstlendiği yaklaşık 470.000 TL'lik altyapı projesinin yılsonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Ayrıca DSİ 232. Şube tarafından en kısa zamanda tamamlanmak üzere onaylanan ve 2020 yılında yapılması planlanan köprü ile hem Çaycuma'nın girişine rahatlık sağlayacak hem de SERA OSB'nin bağlantısı sağlanacaktır. Bu köprü aynı zamanda mevcut Organize Sanayi Bölgesinin Çaycuma şehir merkezi ile, Çaycuma'nın da çevre yoluna bağlantısını sağlayacak olması sebebiyle oldukça önemli bir gelişmedir. Bu gelişmeye de Sayın Milletvekilimiz Ahmet Çolakoğlu'nun emeği ve takibi çok büyük katkı sağlamıştır.

Seracılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi fikrinin oluşmasından itibaren, projenin gerçekleştirilebilmesi için yer bulunması, kurulma işlemleri ile ilgili bu güne kadar yaşanan süreçte Odamız da yer almıştır. Çünkü bölgemiz için gelecek vadeden ancak küçük ölçekte gerçekleştirilen "Seracılık faaliyetlerinin" artık organize bir şekilde yapılarak en kısa zamanda büyük ölçekli seracılık faaliyetlerine dönüşeceğine ve bölgemiz açısından sektörel çeşitliliğe önemli katkı vereceğine inanıyoruz.

Altyapı projesinin tamamlanmasının ardından tahsis edilen yaklaşık 350 dekar alanda kurulacak 20-25 dönümlük parseller halinde yatırımcılarca kurulacak sera işletmelerinde sebze üretimi yapılacak olup bu üretim, dağıtımı ve pazarlaması için yaklaşık 1000-1500 kişi istihdam edilecektir.

Yine DSİ tarafından yapılacak olan yeni Çaycuma Köprüsü hem Çaycuma şehir merkezi ulaşım konusunda önemli bir rahatlığa kavuşturacak hem de SERA OSB'mizin bağlantısını sağlayacak ve en kısa zamanda gelişmesini tetikleyecektir. Sera OSB'nin hayata geçmesinin devamında gelecek olan paketleme, lojistik ve tedarik zinciri sayesinde bölgemiz ekonomisindeki yerini alacak ve seracılık sektörü bölgemizdeki öncü sektörlerden biri haline gelecektir.

Bölgemize hayırlı olmasını diler; Başta Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş ve Sayın Vekilimiz Ahmet Çolakoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız"dedi.

Editör: Pusula Gazetesi