Türkiye Tenis Federasyonunun dört büyük organizasyonu Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübüne verildi.
Türkiye Tenis Federasyonunun 2017 Yılı ulusal Turnuvalar programındaki 8-9-10 Yaş, 12 Yaş, 14 Yaş ve Senyör kategorilerindeki 4 büyük organizasyonu Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübü tarafından yapılacak.
11 - 14 Mayıs'ta 14 Yaş TTF Hafta sonu turnuvası, 1-4 Haziran'da 8-9-10 Yaş TTF Hafta Sonu Turnuvası, 10-14 Temmuz'da 12 Yaş TTF Yaz Kupası ve 21-24 Eylül'de TTF Senyörler Hafta Sonu turnuvası 65 yıllık tarihi bir Tenis Kulübü olan Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübünün tesislerinde gerçekleştirilecek.
Türkiye'nin en eski ve köklü kulüplerinden biri olan Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübü kurulduğu 1951 yılından beri ülke tenis sporuna büyük hizmetler vermiş, birçok milli tenisçi ve antrenörler yetiştirmiş ve sürekli yenileyerek çağdaş seviyelere getirdiği tesislerinde düzenlediği büyük organizasyonlar takdirle karşılanmıştır.
Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübü'nün Başkanı Çetin Özçep yaptığı açıklamada şöyle dedi:
"Ülkemizde tenis sporunun öncülerinden olan Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübü 65 yıldır sürdürdüğü başarılı çalışmalarına devam ediyor. 1951 yılında kurucu başkanları Merhum Zeki Yerdelen önderliğinde temelleri atılan ve Türkiye'de tenisin ilk oynandığı tesislerden biri olan tarihi tesislerde hem sporcular yetiştirerek, hem de çeşitli organizasyonlar düzenleyerek hizmet veriyoruz.
Başkan Çetin Özçep 2017 Yılında Yönetim Kurulu üyelerinin yaptıkları yoğun çalışmalar sonucunda Türkiye Tenis Federasyonunun dört büyük organizasyonunun kulüplerinde yapılacağını ifade etti.
Özçep, bu organizasyonlara ülkenin birçok kentinden yüzlerce sporcu ve ailelerinin gelmesiyle kent turizmine de katkı sağlayacaklarını, ayrıca her yıl olduğu gibi Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün çeşitli tarihlerde yapılacak olan yerel düzeydeki 5 büyük tenis organizasyonunun da Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübü tarafından gerçekleştirileceğini söyledi.
Özçep, tüm sporseverleri bu tarihi tesislerinde ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Editör: Pusula Gazetesi