Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Meclis Üyesi iken Demokratik Sol Parti'den (DSP) 2'inci sıra belediye meclis üyesi adayı olan Zeki Çolak, parti değiştirmesinin sebebini açıkladı.

CHP'nin adayı Şenol Şanal ile geçmiş dönemde sorunlar yaşadığı için DSP'den aday olduğunu açıklayan Çolak "Kendisinin belediye başkan yardımcılığı yaptığı dönemlerde defalarca uyarmama rağmen, kendisine doğru şeyler yapmadığını gördüğüm için CHP'de böyle bir adayla devam etmeyeceğimi, insanların yüzüne bakarken daha şeffaf, daha düzgün bakılması gerektiğini düşündüğüm için CHP'de siyaset yapmak istemedim" dedi.

"İNSANLARA DAHA ŞEFFAF, DAHA DÜZGÜN BAKILMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN CHP'DE SİYASET YAPMAK İSTEMEDİM"

Çolak, kendisine parti değişikliği ile ilgili sorulan soruyu şöyle yanıtladı;

"2014 yerel seçimlerinde Muharrem Akdemir'in kontenjanı olarak meclise seçildim. 20 yıllık bir siyasi geçmişim var. 24 Aralık 1995 seçimlerinde DSP Gençlik Kolları üyesi olarak başlamış olduğum siyasete 2011 yılında yurtdışından Türkiye'ye döndükten sonra CHP'de siyasete devam ettim.O dönem sol görüşlü bir aile yapısına sahip olduğum için CHP'de siyasete devam ettim. 5 yıl CHP'de meclis üyeliği yaptım. Meclis üyeliğim boyunca her zaman ortada bir insan olmaya çalıştım. Herkese adaletli, düzgün, kimsenin gönlünü kırmadan bir siyasi çizgi izledim. Kendime göre bir aile yapım ve bir çevrem var. Zonguldak çok büyük bir şehir değil, 108 bin nüfuslu. İnsanların birbirini çok çabuk kucakladığı e çok yakından tanıdığı bir şehir. Az çok yaptığımız işlerle kendimi kanıtlamış olduğumu düşünüyorum. Bu dönemde DSP'de siyaset yapma tercihlerimin başında CHP'de bazı işlerin düzgün gitmediğini, CHP'de insanlara doğru yaptığı işlerde değer verilmeyeceğini gördüğüm için burayı tercih ettim. Geçmiş dönemde Şenol Şanal ile yaşamış olduğum problemleri az çok herkes biliyor. Kendisinin belediye başkan yardımcılığı yaptığı dönemlerde kendisini defalarca uyarmama rağmen, kendisine doğru şeyler yapmadığını gördüğüm için CHP'de böyle bir adayla devam etmeyeceğimi, insanların yüzüne bakarken daha şeffaf, daha düzgün bakılması gerektiğini düşündüğüm için CHP'de siyaset yapmak istemedim. Bu nedenle ayrıldım. Zonguldak'ta seçimi alacağımıza ve meclise gireceğimize inanıyorum. Diğer arkadaşlara başarılar diliyorum."

Zeki Çolak, Gürkan Gülay'ın CHP'nin kontenjan adayı olması ile ilgili ise "Gürkan Gülay'ı çok eskiden tanırım. Ağabeyi hakan Gülay ve kendisiyle yakın dostluğum var. CHP'nin onu kabullenip kabullenmemesi konusunda yorum yapmayacağım. Ne kadar oyu olur ona da yorum yapamayacağım. Ancak kendime şu konuda çok güveniyorum. Zonguldak'ta beni seven dostlarım var, yola çıkarken bana büyük destek verdiler" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi