Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Belediye Başkan Adayı Şenol Şanal, adaylığının açıklanmasının ardından ilk ziyaretini İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı'na gerçekleştirdi.

Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz, Başkan Adayı Şanal ile ziyaretlere katılarak birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Parti binasını dolduran partililer Şanal ve milletvekillerini alkışlarla ve büyük coşkuyla karşıladılar. Parti binasında yapılan toplantıya; Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, parti yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

ZAMAN: "ŞENOL ŞANAL'IN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR"

Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, zorlu bir süreçten geçtiklerini belirterek şunları söyledi;

"Hepinizin bildiği gibi zorlu bir süreçti. Bunun arkasında başka hiçbir şey yok. Resmi evraklarını yerine getirmiş 3 tane belediye başkan aday adayımızı söyledik biz. Her zaman onun arkasında durduk. Bir başkaları da gelip bize evrak sunsalardı, müracaat etselerdi, onları da aynı kefeye koyardık. Şu anda Şenol Şanal'ı Genel Merkez'imiz onayladı. Başımızın üstünde yeri var. Hep birlikte yola çıkacağız. İşsizlik, yolların bitmemesi, Zonguldak'ın TTK ile beraber bitirilmesine karşılık olarak sadece CHPli değil Zonguldak halkı ile birlikte mücadele vereceğiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği yolda ilerleyecek olan belediye başkanımız ve vekillerimiz ile birlikte 1 Nisan'da Zonguldak'ta bulunan 25 belediyenin CHP tarafından alınması için çalışacağız."

KANTARCI: "MERKEZ'DE DOĞUM BİRAZ SANCILI OLDU"

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Şanal'ı tebrik ederek "Merkez'de doğum biraz sancılı oldu ama inşallah çocuk sağlıklı olur. Hep beraber çalışıp Zonguldak'ı İzmir'in önüne geçireceğiz. Hep beraber çok çalışacağız" dedi.

YAVUZYILMAZ: "ŞANAL BU İPİ AÇIK ARA EN ÖNDE GÖĞÜSLEYECEK"

Zonguldak Milletvekili Yavuzyılmaz, yürek yüreğe sahada mücadele edeceklerini belirterek şöyle konuştu;

"Biz milletvekillerinin, il başkanları, ilçe başkanları ve sizlerinde görüşleri doğrultusunda demokrasi kültürünü işleterek genel merkezimiz MYK üyeleri ve Parti Meclisi ile birlikte ince eledik sık dokuduk. Hepsi de Zonguldak merkezide ve ilçelerinde ipi göğüslemiş, bayrağını en yukarıya dikecek olan aday adaylarımızdı. Belediye Başkan Adayımız Şenol Şanal'a, Osman Yayla'ya, Tahsin Erdem'e Harun Akın'a, Ali Uzun'a ve gönlünden belediye başkanlığı bende güzel yaparım diyen her CHP'liye ve her vatandaşa teşekkür ederim. Bizler bugün daha önce başarmış olduğumuz şeyi tekrar başarmak üzere planlar yapmak, programlar yapmak, Çaycuma'da sosyal demokrat belediyecilik anlayışını en güzel şekilde uygulamış bir belediyeyi hedef alarak peşinden gitmeyi hedefliyoruz. Merkez'de Çaycuma'yı geçmeyi hedefleyerek, başkanımızla birlikte bu yolda yürümeye ant içiyoruz. Bunu yaparken de örnek olan Bülent Kantarcı'nın tecrübelerinde de istifade edeceğimiz tekrar vurguluyorum. Belediye başkan adayımız hem bir mühendis, analitik düşünce ile alt yapısı ve üst yapısıyla birlikte takım çalışmasını çok iyi bilen ve çok iyi uygulayacak olan çok değerli başkanımız. Ben inanıyorum ki bu ipi açık ara en önde göğüsleyecek."

DEMİRTAŞ: "HARUN AKIN'A VE MUHARREM AKDEMİR'E TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Milletvekili Demirtaş da zamanın birlik olma zamanı olduğunu belirterek şöyle konuştu;

"Aday adayı arkadaşlarımızın birlikte değerlendirilmesiyle heyetlerin buralara gelip konuşacağını, anketler yapacağını ve örgüttekilerin de görüşlerinin alacağını ifade etmiştik. Ve gelmiş olduğumuz bu noktada hepsi yapıldı. CHP demokrasinin işlediği tek partidir. Genel başkan ve genel başkan yardımcıları bunları değerlendirerek bir sonuca vardı. Bu sonuçla MYK kolektif akılla karar verdi. Partimizin en yüksek karar organı Parti Meclisi'nde Şenol Şanal'ın adaylığı kesinleşti. Bizler de sizin gibi görüşlerimizi ifade ettik. Bizler karar merciinde değiliz. Karar merkezi Genel Başkan'dır, MYK'dır ve PM'dir. PM'den çıkan karara herkesin saygı duyması gerekir. Demokratik yarışta bir birinden değerli isimler vardı. Ben onlara teşekkür ediyorum. Bu süreçte resmi müracaat yapmasa bile değerlendirmeye tabi tutulan isimler de vardı. Muharrem Akdemir, Harun Akın, Ali Uzun da anketlere konuldu. Netice itibariyle adayımıza saygı duyacağız ve destekleyeceğiz. Çok değerli belediye başkan aday adaylarımız vardı. Ali Uzun'a teşekkür ederim. Kendisi bir siyasi büyüğümüz. Kendisinin adı partimizde anıldı ve bizi onurlandırdı. Belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum. Şenol Şanal'ı şimdiden belediye başkanı olarak görüyorum. Tartışmalar artık sona ersin. Gün birlik ve beraberlik günü. Tartışmayalım birleşelim."

ŞANAL: "NAZIM HİKMET KÜLTÜR MERKEZİ VE BELEDİYE KONSERVATUARI YAPACAĞIZ"

Son olarak konuşan belediye başkan adayı Şenol Şanal, destek veren partililere teşekkür ederek şöyle konuştu;

"Bülent Bey zor bir doğumdan sonra çocuğu kucağımıza verdi. 'Hadi ben gidiyorum' dedi. Ben bıraktığı yerden devam edeyim. Çok fazla söyleyecek bir şey yok. Sizlerin sevgisi ve desteğiyle bu şehre meclis üyesi olarak 3 yıl da başkan yardımcılığı gibi hizmet etme fırsatı buldum. Çok yorulduk ama çok da mutlu olduğumuz bir hadiseyi yaşadım. Kuruma girdiğim ilk ayda gözlemci, ikinci ayda laboratuar, üçüncü ayda da artık rapor yazan biri oldum. Buraya gelirken röntgen cihazıydım MR oldum dedim. Bu şehirde yaşayan insanların neye ihtiyacı olduğunu biliyorum. Bir şey istiyorum. Ben yalnızca sizin belediye başkan adayı olarak sahada çalışmak istemiyorum, birlikte el ele yürüdüğünüz, oğlunuz, ağabeyiniz, arkadaşınız, kardeşiniz çok farklı duygularla bu yolda yürümek isterim. Elimden tutun. Yürek yüreğe çalışalım. Bu şehir bizim. Ben burada doğdum. Allah ömür verdiği kadar yaşayacağız, burada öleceğiz. Sizinle, milletvekilleriyle bu şehre imza atmak istiyorum. Birkaç tane hayalim var. Evde sağlık hizmetleri çok önemli. Hiç kimse evinde yatağında mahkum olmasın. Biz, bu insanların sağlık ihtiyaçlarını, onların sağlığını yaşadıkları mekanlarda karşılayacağız. Bu benim çok özel isteklerimden bir tanesi. Biz ölüsüne de dirisine de sahip olacağız. Belediyecilik sosyal anlamda hizmet gerektiren faaliyet sektörünü içeriyor. CHP'nin hedefleri sosyal belediyeciliği hayata geçirmeyi sayıyor. Bende partimizin ilke ve prensipleri doğrultusunda sosyal belediyeciliği en üst seviyeye taşıyacağız. Biz zorunlu hizmetler dışında insanların yüzünü güldürmeye çalışacağız. Belediye Kültür Merkezi'ni Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı yapacağız. Sizlerle birlikte bunu da başaracağız. Buraya katılan herkese teşekkür ederim."

Merkez İlçe Başkanlığı'nda gerçekleştirilen ziyaretin ardından caddeye çıkan CHPliler birlik ve beraberlik mesajı vererek İl Başkanlığına yürüyerek geçtiler.

Editör: Pusula Gazetesi