Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Belediye Meclis Üyesi ve Zonguldak Belediyesi eski Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Şanal, 30 Mart 2019 yerel seçimlerinde Zonguldak Belediye Başkanlığı için CHP'den aday adayı olduğunu açıkladı. İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen basın toplantısında Şenol Şanal Aday Adaylığı dilekçesini CHP İl Başkanı Hakkı Güney'e sundu. Zonguldak'ta sosyal belediyeciliğe dikkat çeken ve CHP olarak aday adaylarının başvurularının devam ettiğini belirten İl Başkanı Hakkı Güney, "Aday adaylarımız başvurularına devam ediyor. Bizler de bu süreçte büyün aday adayı arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Bugün CHP Belediye Meclis Üyesi ve belediye başkan yardımcılığı yapmış olan Şenol Şanal kardeşimiz aday adaylığını açıkladı. Kendisine başarılar diliyoruz" dedi. Şanal'ın düzenlediği adaylık açıklamasına CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, CHP Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayları Osman Yayla ve Tahsin Erdem, çok sayıda partili ve yöneticiler katıldı. Osman Yayla, Tahsin Erdem ve Şenol Şanal, Zonguldak belediye Başkan Adaylığı için rakip olsalar da CHP'li adayların birlik ve beraberlik içerisinde olduğuna dikkat çekti. Adaylar birlikte el ele tutuşarak poz verdi.

ŞANAL: "GÜÇLÜ VE KARARLI, GİRİŞİMCİ VE YENİLİKÇİ BİR BELEDİYE OLACAK"

Zonguldak Belediye Başkanlığı'na aday olduğunu belirten ve öz geçmişi hakkında bilgiler veren Şenol Şanal, "Şehrimizin huzur ve refahı için; İnsan odaklı hizmetlerden herkesin eşit olarak yararlandığı, ihtiyaç sahiplerine şefkatle yaklaşan, yaşlılara sahip çıkan, engellilerin engelini ortadan kaldıran, hasta ve muhtaçlara bakım götüren, mahalle, cadde ve sokakları düzenli, kaldırımları ve sahilleri temiz, sivil toplum kuruluşları ve örgütleri ile barışık, başta üniversite ve TTK olmak üzere tüm kamu kuruluşları ile işbirliği ve koalisyon içinde çalışan, halkçı bir belediye yönetimini sizlerle birlikte hayata geçireceğim. Güçlü ve kararlı, girişimci ve yenilikçi, öncü ve önder, özgüveni tam olan bir belediye yönetimi oluşturmayı, esas alıyorum. Zonguldak'ı geleceğe taşıyacak hamleleri gerçekleştirecek, şehri cazibe merkezine çevirecek, imaj ve prestijini artıracak bir belediyecilik anlayışını hayata geçirmek istiyorum. Başarıya ulaşmak için ortak aklı oluşturabilecek ve her şeyi halk için halkı ile birlikte yapabilecek belediye yönetimi anlayışını hayata geçirmek istiyorum. Sosyal projeleri sözde kalmayan, kültür ve sanat etkinliklerine özel önem veren, spor ve eğitime destek veren belediye anlayışını hakim kılmak istiyorum" dedi.

"GARİBANIN SUYUNU KESMEDİM, HERKESE EŞİYT DAVRANDIM"

Zonguldak Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi veren Şenol Şanal, şöyle konuştu; "3 yılı aşkın Belediye Başkan Yardımcılığı görevi yaptım. 'Kurum, vatandaşın evidir. Ne zaman isterse gelir, sıkıntısını anlatır ve mutlaka çözümü bulunmalıdır' anlayışıyla hizmet ettim. Görevimde kimseyi ayrıştırmadım. Hastalara, yaşlılara, engelliler, kadınlara ve öğrencilere pozitif ayrımcılık yapmaya özen gösterdim. Vatandaşı saygı ve sevgi ile karşıladım. Cebinde ekmek alacak parası bulunmayan gariban vatandaşımızın borucunu ödeyemediği için suyunu kesmedim. Görevde bulunduğum sürelerde, Zonguldak Belediyesinin 13 milyon lira olan toplam su gelirlerini 2 yılda tek kuruş dahi zam yapmadan hiçbir aboneyi kırmadan 26 milyon liraya yükselttik. Bugün burada Zonguldak Belediye Başkanlığına aday adaylığımı açıklayabiliyorsam bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Aday adaylığım sürecinde desteklerini esirgemeyen, bana güç veren ve bu gün burada beni yalnız katılımıyla onurlandıran tüm dostlarıma, yol arkadaşlarıma en içten dileklerimi sunuyorum."

Editör: Pusula Gazetesi