Zonguldakspor'un son 4 yılda yaşadığı 2 şampiyonluğu baş mimarlarından olan Zonguldakspor takım kaptanı Mert Caymaz, Elmas TV'de yayınlanan ve Ender Yüksel'in hazırlayıp sunduğu Spor Kritik programına Kulüp Başkanı Süleyman Caner ile birlikte katılarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU"

Mert geçtiğimiz 2015-2016 sezonunda Çanakkale'de oynadıkları ve Kızılcabölük maçını unutamadıklarını belirtirken, program esnasında bu final maçı ekranlara geldi. Programda maçı izledikten sonra konuşan Mert "Şu anda tüylerim diken diken oldu. O anları tekrar yaşadım. Çok büyük başarıydı bizim için. Bu şampiyonluklar kolay gelmedi" dedi.

"ŞENOL DEMİR BİZİM YAKAMIZA YAPIŞIP YUMRUKLARI"

Kaptan Mert "Şenol Hocamız çok hırslı bir yapıya sahip. Onun hırsı ve mücadeleci karakteri bize de çok olumlu yansıyor. Birlikte büyük başarılar elde etti. Şenol Hoca 2-1 kazandığımız Kızılcabölüm final maçının ardından koşarak saha içine geldi. O zaferin verdiği sevinçle bizim yakamıza yapışıp yumrukladı. Büyük bir keyif ve heyecan içindeydik. Allah bize bu şampiyonlukları yaşattı, yaşatacak inşallah. Sadece o maçta değil kazandığımız bir çok maçta aynı hırsı ve coşkuyu Şenol Hocam bizimle yaşıyordu, gelip bizi yumrukluyordu. Bazen maç kazandığımıza pişman oluyorduk" diyerek espri yaptı.

"HİÇ BİR PROFESYONEL TAKIMDA BİZİM ORTAMIMIZ YOK"

Mert "Hiçbir profesyonel takımla bizim gibi arkadaşlık olduğunu sanmıyorum. Bunun nedenleri de 4-5 yıldır birlikte oynayan ve iyi bir ekip olan takım arkadaşlığı. Bizim aramızda kötü bir insan yok. Akşamları semaver yakıyoruz. Başka kulüplerde böyle bir ortam yok. Yeni gelen arkadaşlar da bu güzel ortama şaşırıyor. Bu konuda bizim kulübümüz bulunmaz bir kulüp. Getiğimiz sezon bizim takımda olan ve şu anda Pendikspor'a transfer olan Erdinç ile kampta beraberdik. Sohbette Zonguldakspor'daki ortamı çok özlediğini söyledi. Böyle bir ortamın başka takımda olmadığını söyledi" dedi.

"TAŞIDIĞIM FORMANIN VE NUMARANIN SORUMLULUĞUNU BİLİYORUM"

Mert "Biz hırslı olmak zorundayız. Sorumluluklarımız çok fazla. Giydiğimiz formanın ve taşıdığım numaranın değerini çok iyi biliyorum. Bizim yerimizde olmak isteyen çok yeni sporcular var. Bunun değerini biliyoruz.

"ZONGULDAKSPOR BİZİ 400-450 BİNE ALAMAZDI"

Mert "Pahalı transfer bulunduğun yerle ilgilidir. Bugün Mert Caymaz, Onur Eriş, Okan Eken, Ercan, Hüseyin gibi futbolcular farklı kulüplerde olsalardı ve Zonguldakspor bu futbolcuları transfer etmek isteseydi bugünkü değerleri 400-450 milyon liradan aşağıya transfer edemezdi. Bizim şansımız bu oyuncuların burada yetişmiş olmaları. Okan ve Onur'u da burada yetişti olarak kabul ediyorum. Ben burada yetişmedim, Galatasaray alt yapısında yetiştim ama, memleketim Zonguldak. Bu nedenle biz burada çok mutluyuz, gururluyuz" dedi.

"BİZ OLDUĞUMUZ SÜRECE BU MÜCADELE BİTMEYECEK"

Mert "Savaşma konusu ise hem kaliteli olup, hem de mücadeleyi ortaya koyunca başarı böyle geliyor. Bu iki şampiyonluğu da böyle kazandık. İnsanlar hayatları boyunca bazen 1 şampiyonluk yaşayamıyorlar. Ama biz 3 senede 2 kez şampiyonluk yaşadık. Biz bu takımda olduğumuz sürece bu hırs ve mücadele bitmeyecek" dedi.

"KEŞKE ALTAY TARAFTARI DA OLSAYDI"

Mert Caymaz Altay'ın taraftarının cezalı olması konusunda ise "Altay taraftarının olmaması belki hakem açısından avantaj olur. Ancak biz taraftar karşısında oynamayı özledik. Bizim açısından önemli bir avantaj değil. Keşke onların da taraftarı olsaydı. Biz de daha çok motive olurduk. Bizim taraftarımız zaten her maça geliyor. Ama Altay taraftarının da olmasını isterdim. Altay maçından herkes puanla döneceğiz diyor. Ama ben 3 puanla döneceğimize inanıyorum" dedi.

"KAMİL VE ŞEVKET ŞOKU HALA ATLATAMAMIŞ"

Kaptan Mert geçtiğimiz sezon Devrek'de oynanan Amed Sportif maçında rakibin 2-0 öne geçmesine rağmen Zonguldaspor'un maçı 3-2 kazanmasının yankıları devam ediyor. Mert "Amedspor'dan transfer edilen ve takımımıza katılan Kamil ve Şevket 2-0'dan çevirdiğimiz maçın hala şokunu yaşadıklarını söylediler" dedi.

KAPTAN MERT CAYMAZ SÖZ VERDİ

Met "Sezona iyi başlamak çok önemli. Biz hiçbir zaman şampiyonluk için söz veremeyiz. Biz şunun sözünü verebiliriz. Sezon boyunca tüm maçlarda yüreğimizi ve mücadelemizi sonuna kadar vereceğimize takım arkadaşlarım adına ve kendi adıma söz veriyorum. Biz terimizin son damlasına kadar mücadelemizi vereceğiz. Şampiyonluk Allah nasip ederse zaten gelir" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi