Zonguldak'ta mandacılık ve Çaycuma manda yoğurdu ile ilgili çalışmalar yaparak yoğurdun yeniden dolaşıma girip ön plana çıkmasını sağlayan Zonguldak Manda Birliği Kurucu Başkanı ve şu anda ikinci Başkanlığını yapan Şenol Çakar, Tarım ve Orman Bakanı Ekrem Pakdemirli'nin daveti üzerine Silivri'de Tarım ve Hayvancılık üzerine yapılan birlikler toplantısına katıldı.

Yapılan toplantıda tarım ve hayvancılık üzerine görüşmeler yapıldı. Türkiye sığır, manda, keçi, koyun Merkez birlik başkanları da konuşmalarında sektörleriyle ilgili görüşleri paylaştılar.

Zonguldak'ı Temsilen Silivri'deki toplantıya katılan Şenol Çakar Bakan Bekir Pakdemirli ile görüşüp Zonguldak ile ilgili bilgiler aktardı. Toplantıda Bakan Pakdemirli Türkiye'deki manda yetiştiricilerine bir ve iki yaşındaki malaklara yeni destek verileceği müjdesini paylaştı.

Görüşmeyi değerlendiren Şenol Çakar; " Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Silivri'de kendisiyle görüşme imkanımız oldu. Sonuçları inşallah hayırlı olur. Son dönemlerde yoğurdumuz üzerinde bazı olumsuz imajlar oluşmaktadır. Bizim Çaycumalı üreticilerimiz düzgündür, ahlaklıdır ve düzgün iş yaparlar. Birlik olarak bu üretimin oluşması için çok çabalar emekler verdik. Bunun bozulmasına asla müsaade edemeyiz. Düzgün iş yapanlara da teşekkür ediyoruz. Yeni çalışmalar hazırlıyoruz. Çaycuma manda yoğurdumuz bir dünya markasıdır üzerine toz kondurmayız. Silivri'deki toplantıda Türkiye'deki diğer il birlik temsilcileriyle birlikte manda yoğurdunun Bakan Pakdemirli'nin talimatı ile genel bir tanıtım yapılmasına karar verildi.

Editör: Pusula Gazetesi