Beyza Tufan'ı taciz eden şahsın cinsel tacizden hapis cezası aldığı ortaya çıktı

Şehit Anaları Derneği Sözcüsü Beyza Tufan'ı sosyal medyadan attığı mesajla tehdit ve taciz eden İsmail Korkut Kumaş'ın, cinsel taciz suçundan daha önce hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı.

Şehit Anaları Derneği sözcüsü Beyza Tufan, sosyal medyada tacize uğradı. Tacizi kendi profilinden herkese açık bir şekilde gerçekleştiren İsmail Korkut Kumaş'ın daha önce de birçok taciz suçuna karıştığı ve hüküm giydiği ortaya çıktı. Kumaş bu suçlarından dolayı 9 ay 10 gün hapis cezası aldı. Ancak mahkeme sanığın sicilinde suç olmadığı gerekçesiyle cezasını erteledi.

Beyza Tufan'a yönelik tehdit ve taciz olayında sıcak gelişmeler yaşanıyor. AK Parti üyesi olduğu öğrenilen ve kişisel sosyal medya hesabından tacizde bulunan İsmail Korkut Kumaş'ın mesajları konuşulmaya devam ediyor.

Kumaş, Beyza Tufan'a hitaben, "15 Temmuz'da fırsatı kaçırdık, tekrarı olursa seni cariyem yapacağım Beyza" mesajını atmıştı. Kumaş olayın üzerinden 24 saat geçmesine rağmen gözaltına bile alınmadı.

CİNSEL TACİZDEN HÜKÜMLÜ!

Konuyla ilgili Aykırı yeni bilgilere ulaştı. Tufan'a tacizde bulunan Kumaş'ın daha önce bu suçu farklı şekillerde işlediği ortaya çıktı. Kumaş, 2017 yılında Facebook üzerinden bir süre konuştuğu genç bir kadını taciz etti. Israrlı tacizlerini sürdüren Kumaş, mağdur kadına defalarca cinsel organının görüntüsünü çekip gönderdi. Sonrasında Whatsapp üzerinden tehdit etti. Genç kadının şikayetçi olması üzerine tehdit ve cinsel saldırı suçlarından ayrı ayrı ceza aldı.

2017 yılında açılan davanın karar metninde şahsın cinsel saldırı ve tehdit suçlarını nasıl işlediğinin detaylarına yer veriliyor.

Tacizci İsmail Korkut Kumaş'ın sicilinde başka hüküm olmaması gerekçe gösterilerek cezası ertelendi. Kumaş 5 yıl içinde aynı suçu tekrar işlerse 9 ay 11 günlük hapis cezasını çekmek için cezaevine girecek.

HALA GÖZALTINA ALINMADI!
Beyza Tufan'ın "adalet" ve "yardım" çağrısına rağmen tacizde bulunan İsmail Korkut Kumaş hala gözaltına alınmadı. Konuyla ilgili görüştüğümüz Tufan, "Tek dileğim adaletin yerini bulması, bu sapıklardan, tacizcilerden bıktık. Söz konusu şahsın daha önce de aynı suçtan hüküm giymesi ise oldukça manidar. Bu durum adaletten de korkmadıklarını gösteriyor. Dileğim bir an önce adaletin yerini bulması. Bu olaylar sadece benim değil tüm kadınların başına geliyor ve adalet nedense ya gelmiyor ya da geç geliyor" ifadelerini kullandı.

İşte o belgeler: