Senetle ev almak, günümüzün en çok tercih edilen ev satın alma yöntemleri arasında yer almaya başlamıştır. Faizsiz sistemler kullanarak ev satın almak isteyen kişiler, senetle ev almanın faizsiz yollarını aramaktadırlar. Bu noktada Tasarrufla Ev ile tanışan birçok kişi, memnuniyetle ev satın almışlardır.

Yapmanız gerekenlerin oldukça basit olduğu bu sistem, tamamen müşteri odaklı çalışmaktadır. İlk olarak belirlemeniz gereken şey; alacağınız evin fiyatı olmalıdır. Fiyat, sizin isteğinize bağlı olarak belirlenmektedir. 50.000 TL değerinde ev isteyebileceğiniz gibi 800.000 TL değerinde de ev isteyebilirsiniz. Bu aşamadan sonra sisteme nasıl gireceğinizi belirtmeniz gerekecektir. Peşinatlı ya da peşinatsız olarak giriş yapabilir ve bu şekilde devam edebilirsiniz. Tasarrufla Ev, peşinat için herhangi bir zorunluluk belirtmemekte ve isteğe bağlı karar olarak bırakmaktadır. Bu aşamadan sonra yapacağınız işlem; taksit belirlemek olmalıdır. Belirleyeceğiniz taksitler, kaç kişilik gruplara dahil olacağınızı da belirleyecektir. 24 kişiden oluşan gruplar olduğu gibi yüzlerce kişiden oluşan gruplar da bulunmaktadır. Taksit sayısı, direkt olarak grupta yer alan kişi sayısını değiştirmektedir.

Son aşamada aldığınız bu kararlar sözleşme haline getirilir ve karşılıklı imzalanır. Bu sayede her şey belgelenmiş ve resmileştirilmiş olur. Daha sonra evinizi alacağınız tarih netleştirilir. Noter huzurunda yapılan sıra tepiti sayesinde evi alabileceğiniz tarih belirlenir. Sizin için belirlenen tarihte Tasarrufla Ev, istediğiniz yerden bu evi alır ve size teslim eder. Evin tesliminden sonra taksitleriniz düzenlenir ve bir miktar artış meydana gelir. Bu artış, 1000/6 oranında gerçekleşmektedir. Toplam maliyet, bu artıştan hiçbir şekilde etkilenmez ve ödeyeceğiniz taksitler daha hızlı biter. Bu sayede kısa sürede borcunuzu ödemiş ve ev sahibi olmuş olursunuz.

Aynı zamanda ara ödemeli veya konut değer endeksli ev sahibi olabilmeniz de mümkündür. Ara ödemeler sayesinde borcunuz daha erken bitebilir ve bu yönteme serbest planlı tasarrufla ev denilir. Konut değer endeksli ev satın almak için taksitlerin belirlenmesi kuruma bırakılmalıdır. Merkez Bankası tarafından konut değer endeksine göre taksitleriniz düzenlenir ve her ay buna göre ödeme yaparsınız.

https://www.tasarruflaev.com/senetle-ev-alma-firsati.php