Zonguldak Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Umut Güneş Sefercik, Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ) düzenlenen İnovasyon Konfernası'nda yaptığı konuşmasında, bir tarafı ERDEMİR bir tarafı KARDEMİR olan, senelik 7 milyon tonun üzerinde çelik üretimi yapılan bu topraklarda çelik kümelenme mantığı oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.

BEÜ-Sanayi işbirliği kapsamında farkındalığı artırmak amacıyla Zonguldak Teknopark Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde İnovasyon konferansı gerçekleştirildi. Ergin Kaya ve Esra Güner Hacıoğlu'nun konuşmacı olarak yer aldığı konferansa, Vali Erdoğan Bektaş, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyfullah Kara ile Prof. Dr. V. Haktan Özaçmak, Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Umut Güneş Sefercik, akademik idari personel ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasında Doç. Dr. Umut Sefercik, Vali Bektaş'ın göreve başladığı günden bu yana şehre nasıl katkı sağlanacağı konusunda çalışmalar içerisinde bulunduğunu belirterek, bir tarafı ERDEMİR bir tarafı KARDEMİR olan, senelik 7 milyon tonun üzerinde çelik üretimi yapılan bu topraklarda çelik kümelenme mantığı oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çekti. Zonguldak'ta güzel, ciddi ve heyecanlandıran gelişmelerin olduğunu söyleyen Doç. Dr. Sefercik, şehirdeki tüm oluşumların kucaklaştığı ve tek yürek halinde hareket ettiği bir dönem yaşandığını söyledi. Teknoparkın da durumuna değinen Sefercik, "Geçen yıl bu zamanlarda 3 firması olan Teknoparkımız şu an 12 ARGE firması, 5 adet ön kuluçka firmasına sahip ve milli katma değeri yüksek ürün üretimi konusunda ilerliyor" dedi.

Konferansta söz alan Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, bir yılı aşkın bir süredir İnovasyon konferanslarının düzenlendiğini vurgulayarak üniversite özelinde ve Zonguldak'ta proje konusunda üniversite- sanayi ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği konusunda bu etkinliklerin devam edeceğini ve farkındalığı artırmaya çalışacaklarını ifade etti.

Vali Erdoğan Bektaş ise, Zonguldak Merkez, Ereğli, Karabük, Bartın ve Çaycuma'yı kapsayan 5 ayaklı Çelik bazlı kümelenme projesini hep birlikte yürütmeye çalıştıklarını belirterek, şehrin bütün aktörlerinin işin içinde olduğunu söyledi. Hollanda'ya gerçekleştirdikleri ziyarete de değinen Bektaş, orada dezavantajların ARGE ile nasıl avantaja dönüştürüldüğünün örneklerinden söz etti.

Melek yatırımcı Ergin Kaya'nın "Girişimci ve Adaylarına Altın Öneriler" sunumu ile devam eden etkinlikte Kaya, girişimci seviyesinden global firma olmaya kadar uzanan zorlu yolda bir girişimcinin dikkat etmesi gerekenler hakkında bilgilendirmede bulundu. İş fikrini yatırıma dönüştürme konusunda tavsiyelerde bulunan Kaya; sebat etmek, işbirliği yapmak, planlama ve güncel kalmanın önemine değindi.

Esra Güner Hacıoğlu'nun "Öyle bir SavUN ki..." başlıklı sunumunun ardından soru-cevap bölümüne geçildi.

Etkinlik, konuşmacılara Vali Bektaş ve Rektör Çufalı tarafından plaket ve teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi