17 Temmuz'dan itibaren toplu sözleşme ile ilgili sürecin başladığını ve belediyelerde taşeron şirketlerin de kadroya geçen işçilerin sendika tercihlerinin devam ettiğini belirten Belediye iş Sendikası Şube Başkanı Osman Karataş önemli açıklamalarda bulunarak şunları ifade etti:

17 TEMMUZ'DAN İTİBAREN SÜREÇ BAŞLADI

"Yetki için başvurumuzu yaptık. Yetki geldikten itibaren İnşallah işverenlerle birlikte bu sürecini tamamlayarak taşerondan kadroya geçen arkadaşların toplu sözleşme sürecinin ve kazanımlarını toplu sözleşme ile alınması ile ilgili çalışmaları yürütüyoruz. Yetkiler geldikten itibaren asgari ücretle çalıştırılan işçi arkadaşlarımızla birlikte bu çalışmaları yapacağız. İnşallah mutlu sona hep birlikte olacağız. Yıllardır arkadaşlarımız enflasyonun altında eziliyorlardı. Bu toplu sözleşme sürecinde İnşallah kazanımlar elde edeceğiz. Enflasyon altına ezilmemeleri ve açlık sınırı altında yaşamamaları için çaba göstereceğiz. İnşallah bir yerden başlayacağız. Toplu sözleşme sürecinde çalışanlarımızın şartlarının iyileşmesi ile ilgili çalışmaları hep birlikte yapacağız. Bildiğiniz gibi 17 Temmuz'dan itibaren süreç başladı. İnşallah güzel sonuçlar alırız diye düşünüyoruz. 1 Temmuz itibariyle bir yetki için başvurularınızı yaptık. Belediye şirketlerinde Çalışma Bakanlığının belirlemiş olduğu süreç bitti. Bu süreç ile ilgili olarak arkadaşlarımızı sendikal konularla ilgili bilgilendireceğiz."

YENİ KAZANIMLAR ELDE EDİLECEK

Taşerondan kadroya geçenlerin yeni kazanımlar elde edeceğini belirten Osman Karataş, "Taşerondan kadroya geçen arkadaşlara da için inşallah öncelikle şunu söyleyeyim. Kadrolu olarak çalışan arkadaşlarımızın maaşları gerçekten yıllardır sendikalı olduklarından dolayı belli bir yere gelmiş. Biz de taşerondan kadroya geçen arkadaşlarımız için bunlarla ilgili bir çalışma yapacağız. Bir yerden başlayacağız, temellerini sağlam atacağız. Çalışma hayatının ilk basamağını İnşallah hep birlikte atmış olacağız ve emekliye kadarki olan süreçte inşallah hep birlikte çalışırız" ifadesini kullandı.

SENDİKAL TERCİHLERDE ÇALIŞANLARI ÖZGÜR BIRAKIN

Karataş, işçilerin sendikal tercihlerinde özgür bırakılmaları gerektiğini belirterek, "Şu anda biz 14 tane belediye şirketinde örgütlüyüz. bizi tercih eden arkadaşlarla ilgili üyelik işlerimiz devam ediyor. Bizim buradan öncelikle ricamız şirket yöneticilerinden belediye başkanlarının da özellikle sendikal tercihlerine karışmamaları ve işçileri sendikal tercihlerinde kendi tercihlerinde özgür bırakmalarıdır. Biz Belediye başkanlarından ve belediye şirketi yöneticilerinden bunu bekliyoruz. Bu süreçte baskıyla tehditle sendika üyesi olmayan ya da üye olmaya zorlananları Türkiye'de görüyoruz. Şu anda Zonguldak'ta çok büyük baskı görmedik duymadık ama duyumlarımızda var. Bunlarla ilgili İnşallah olumsuz bir şeyler çıkmaz. Çalışanlarımızın işyeri sendikal seçimlerinde özgür olmalarını önemsiyoruz. İşverenlerden olumlu ya da olumsuz ne bizim adımıza ne de bir başka sendika için bir baskı görmesini istemiyoruz. Sadece beklentimiz çalışanın sendika seçme hakkının kendisine bırakılmasıdır" diye konuştu.