Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar, genel yönetim kurulu toplantısında yaptığı konuşmasında, "Bizim sendikacılığımızın merkezi milletimizin yanında durmak ve hizmeti esas almaktır" dedi.

Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şubesi Genel Yönetim Kurulu Toplantısı, Öğretmenevi'nde yapıldı. İl ve İlçe Yönetim Kurullarının katıldığı toplantıda İldeki eğitimin durumu ve sorunlar masaya yatırıldı, sendikal planlamalar yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar, bizim sendikacılığımızın merkezi milletimizin yanında durmak ve hizmeti esas almaktır" dedi. Türkiye'de iki tür sendikacılık yapıldığını belirten Aşkar, şöyle dedi: "Bir tarafta takıntılı ideolojik sendikacılık, diğer tarafta duruş sendikacılığı var. İdeolojik takıntılarını sendikacılık zannedenler; bizim sendikacılığımızı ne anlayabilirler, ne de anlamlandırabilirler. Bizim dilimiz kin ve nefretin dili değil, bölücü ve ayrıştırıcılığın dili hiç değil; bizim dilimiz ötekileştirmeyen sendikacılığın dilidir. Biz sendikacılığımızı coğrafyamızın dinamikleri üzerine kurduk. Yetkileriyle beraber itibarlarını da kaybedenler, bu dinamikleri görmediği müddetçe küçülmeye devam edeceklerdir."

Tarihin yasasının bir işleme şeklinin olduğunu ifade eden Aşkar, şöyle devam etti: "Siciliniz kabadayılık, zorbalık ve saldırganlıktan ibaret olmayacak, dik duracak ama dikleşmeyeceksiniz. Milletle aynı safta duracaksınız. Hiçbir sendikal üretim olmadan iftira kültürüyle var olamazsınız, dedi. Kamuran Aşkar, "Eğitimcilerin gözünün içine bakarak yalan söyleyenlere, sivilleşmeyip sıvışanlara, himmetle büyüyenlere, darbe heveslilerini sendikalarında ağırlayanlara, darbecilere payandalık edenlere, 15 Temmuz gecesi sinsice bekleyenlere bu arenada yer yok. Bu arena sevgi dilini, milletin değerlerini ve bütün dayanağı azim ve inançları olan adam gibi sendikacıları barındırır. Eğitim-Bir-Sen dünün, bugünün ve yarının sendikasıdır. Bunu konjonktürel yaşayan, kritik dönemlerde yanlış pozisyon alan, bölücü dili ve kaba üslubuyla eğitim çalışanlarını töhmet altına alan hiçbir kazanımı olmayan yalancı saldırganlar anlayamaz."

"Her türlü sıkıntıya rağmen ilimizde ve ülkemizde büyümeye ediyoruz" diyen Kamuran Aşkar, sözlerini şöyle tamamladı: "Bıkmadan, yorulmadan, usanmadan millete hizmet etmeye devam edeceğiz. Türkiye'nin en büyük sendikası ve en büyük sivil toplum örgütü olarak tarihin bize yüklediği misyonu yerine getirmemiz gerekiyor. Hiçbirimizin küskünlük gösterme lüksü yok."

İlçe yönetim kurullarının değerlendirmelerini sunduğu toplantıda, "Durmak yok yola devam" kararı alındı.

Editör: Pusula Gazetesi