Zonguldak Kesk Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Onur Arslan, düzenlediği basın toplantısında, sendika yöneticiliğinin kişisel zenginleşme aracı olamayacağını söyledi.

Onur Arslan'ın açıklaması şöyle: "Sendika yöneticiliğini kişisel zenginleşme aracı olarak görenler kamu emekçilerinin haklarını savunamazlar!

Son zamanlarda bazı basın yayın kuruluşlarında bir "sendika" başkanı ve yöneticilerinin sendika üye aidatları kesintileri üzerinden sendikalarından aldıkları yüksek maaşlar ve lüks makam araçları tartışılmaktadır.

Başta kamu emekçileri olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin şaşkınlıkla izlediği bu tartışma ne yazık ki ülkemizde bir gerçeği daha gözler önüne sermiştir.

Sendika yöneticiliğini kişisel zenginleşme aracı olarak görenler, ait oldukları ve temsilcisi oldukları emekçilerden fersah fersah uzaklaşanlar emekçilerin hak ve çıkarları için mücadele etmezler, edemezler. Kurulduğu günden itibaren kamu emekçilerinin hak ve çıkarları için mücadele eden KESK ve KESK' e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri kamu emekçilerinin onurlu mücadele tarihine gölge düşürmemiştir, düşürmeyecektir de.

KESK ve KESK' e bağlı sendikalarımızın profesyonel olarak görev yapan, yani maaşlarını üye aidatları kesintisi üzerinden alan, başkan ve yöneticilerimiz için "Kamu görevlisi olarak çalışırken aldığı ücretten fazlasını alamaz." ilkesi geçerlidir. Bu ilke gerçek sendikal mücadelenin olmazsa olmazıdır. Yöneticilerimizin iş yerinde aldığı ücretten ne bir eksik ne de bir fazla olan maaşı dışında huzur hakkı vb. herhangi bir ek ücret alması söz konusu bile değildir. Bu durum yöneticilerin inisiyatifine bırakılmamış, KESK ve KESK' e bağlı sendikalarımızın tüzüğü ile de güvence altına alınmıştır.

Kamuoyunda sendikacılara yapılan 'Maaşlarınızı açıklayın' çağrısına KESK' e bağlı sendikalarımızdan yanıt gelmiş ve başkan ve yöneticilerimiz maaş bordrolarını yayınlamıştır.
Sendika yöneticiliğini kişisel zenginleşme aracı olarak görenler kamu emekçilerinin haklarını savunamazlar. Kamu emekçilerini, başkan ve yöneticilerinin maaş bordrolarını yayınlayamayan sendikalara değil maaş bordrolarını yayınlayan, kamu emekçilerinin hak ve çıkarlarını için mücadele eden KESK' e bağlı sendikalara üye olmaya davet ediyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi