6 Ağustos 1999'da uğradığı silahlı saldırıda vefat eden Türk-İş Genel Sekreteri ve Genel Maden İş Sendikası Genel Başkanı Şemsi Denizer anısına geleneksel olarak düzenlenen futbol turnuvası bu yılda Fener Sahası'nda başladı. Turnuvanın açılış maçında daha önce amatör ve profesyonel olarak forma giyen futbolcular yer aldılar. Öte yandan açılışa merhum Şemsi Denizer'in kardeşi Şennur Denizer'de katıldı.

Turnuvanın düzenlenmesinde öncülük eden eski futbolcu Hacı Kara, açılışta yaptığı konuşmada,"Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Şemsi Denizer fubol turnuvasının bu yıl 7'incisini düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız merhum Sendika Başkanımız Şemsi Denizer'i yaşatmak. Bu sene de yoğun bir katılım var. Veteranlarda kupa Gençlerde ise para ödülü vereceğiz. Turnuvanın fair-play çerçevesinde geçeceğine ümit ediyorum. Bizlere destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Turnuvanın açılışta yapılan gösteri maçında eski futbolcular Özkan Cinel, Hacı Demir, Hasan Şenol, Hakan Alkan, Turgay Gürel başta olmak üzere çok sayıda eski futbolcu forma giydi. Eski futbolcular oynadıkları futbolla izleyenleri adeta mest ettiler.

Turnuvanın açılışına, merhum Şemsi Denizer'in kız kardeşi Şennur Denizer de katıldı. Turnuva organizatörü Kara, onur konuğu Denizer'e Zonguldak'ın simgesi madenci heykeli takdim etti.

Turnuva, gösteri maçının ardından eski futbolcuların oluşturduğu Devrek ile Karaelmas arasında oynanan maçla başladı. Karşılaşma, Karaelmas'ın 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

Karşılaşmalar Fener Sentetik Saha'da oynanırken zevkli ve çekişmeli anlara sahne oluyor.

Editör: Pusula Gazetesi