Zonguldakspor'un efsane futbolcularından birisi olan Tümer Metin geçtiğimiz günlerde telefonla konuk olduğu Ender Yüksel'in hazırlayıp sunduğu Spor Kritik Programı'nda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tümer Metin bir çok konuya değindi. Ancak futbol hayatı boyunca unutamadığı maçların başında 1996-97 futbol sezonunda Zonguldakspor formasıyla Antalya'da düzenlenen play-off maçlarında Adıyamanspor maçını unutamadığını söyledi.

ANTALYA FACİASI!

Tarihte "Antalya faciası" olarak nitelendirilen Zonguldakspor-Adıyamanspor maçı kırmızı-lacivertli ekibe gönül verenlerin hafızalarına acı bir tablo olarak kazındı.

O SENE NE OLMUŞTU

1996-97 futbol sezonunda şimdiki 1.Lig'de elde ettiğimiz üçüncülük ile kural gereği Türkiye Birinci Futbol Ligi'ne yükselme (şimdiki süper Lig) ekstra play-off maçlarını oynamaya hak kazanmıştık. Antalya'da oynanacak olan müsabakalara toplam 8 takım katılacaktı. Çekilen kura sonucu ilk rakibimiz Adıyamanspor'du. Büyük çekişme içinde geçen müsabakanın normal süresi 1-1 sona ermiş, golümüzü Doğan Osmanlı kaydetmişti. Uzatmaların 110. dakikasında Tümer Metin'in attığı gol ile yarı finale yükseliyor ve Şekerspor'un rakibi oluyorduk. Daha doğrusu öyle olacak zannediyorduk.

Ertesi güne sarı kart cezalısı Erkan'ı maçın 51. dakikasında Recep'in yerine oyuna aldığımız için hükmen 3-0 mağlup olduğumuz ve elendiğimiz haberiyle uyandık.

TÜMER METİN UNUTAMADIĞI ADIYAMAN MAÇINI ANLATTI

Tümer Metin Spor Kritik Programında Zonguldakspor forması altında en çok sevindiği ve üzüldüğü maç anısı olup olmadığı sorusuna iç çekerek Antalya facisanda yaşadığı Adıyamanspor maçına değindi.

Tümer: "Sevinç ve hüzünün aralığı bir gece kadar kısa. Ben Adıyamanspor'a yaklaşık 25-30 metreden frikikten bir gol attım. Sabah otelinin önünde kaldırımda rahmetli Kulüp Başkanımız Şemsi Denizer'i çökmüş vaziyette gördüğümde dün geceki sevincimden boğazıma düğümlenen oturan o hüzün kadar kısa aralık. Hatırladığım çok maç var anı olarak ama Adıyaman maçını hiç unutamıyorum"