Cura; "Her kriz döneminde bedel bize ödetilmek isteniyor. Kazanılmış haklarımız sürekli budanmaya çalışılıyor. Bu kez de kıdem tazminatlarımıza göz diktiler. Krizi biz yaratmadık, bedelini de biz ödemeyeceğiz. Bu 1 Mayısta istemlerimizi, taleplerimizi bir kez daha haykırmak için yine alanlardayız"diyerek ülkedeki yaratılmak istenen kaos ortamının kimseye fayda getirmeyeceğini, geçmişte bunun örneklerinin olduğunu belirterek, tüm kesimlere sağduyu çağrısı yaptı.

Çözüm bekleyen onlarca sorunları ve onlarca talepleri olduğunu belirten başkan Cura; "Tüm bunlar önümüzde dururken, her dönem kazanılmış haklarımıza göz dikilmesini asla kabul edemeyiz. Bu haklarımızı korumak ise tek tek mücadeleden değil, birlikte mücadeleden geçiyor. İş, ekmek, özgürlük mücadelemiz de birlikte hareket etmekten geçiyor. Bu anlamda herkesi 1 Mayısta alanlarda birlikte hareket etmeye çağırıyorum.

Tüm emekçilerin 1 Mayısı kutlu olsun. İlçedeki sivil toplum örgütleri ve emeğe değer veren herkesle birlikte yapacağımız Çaycuma'daki 1 Mayıs kutlamasının ardından Zonguldak'taki kutlamalara da katılacağız"dedi.

Editör: Pusula Gazetesi