Karaman ve Mısırlı yaptıkları yazılı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdiler: 1999 Yılında Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından Avrupa Biyolojik çeşitlilik açısından en değerli ''100 Orman alanı'' arasına alınan Yenice Ormanları içinde yer alan Şeker Kanyonuna 2013 yılından bu yana HES yapılması planlanıyordu ve bugüne kadar da evrak eksikliği nedeniyle izin verilmemişti. Ne yazık ki Karabük İl Genel Meclis toplantısında 17 il genel meclis üyesinden 14'ü Şeker Kanyonuna HES yapılsın 'evet' oyu, 3'ü de 'hayır yapılmasın' oyu kullanmış.

Doğal yapısı itibariyle, kanyoning, çadırlı kamp, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting gibi her türlü doğa sporuna elverişli olan Şeker Kanyonu, doğa severlerin sıklıkla kucaklaştığı ve tercih ettiği yerlerden biridir. Ama belli ki Yenice'nin, Yenice turizminin bir adım ilerlemesini istemeyenler var. Şeker Kanyonuna HES yapılması için evet oyu verenler vicdanen rahat olabilecekler mi? Yenice halkı, Yenice'yi gerçekten sevenler, Yenice sevdalıları Şeker Kanyonuna HES yapılmasını istememektedir. Ülkemizin enerji ihtiyacı için yapılması gereken HES projeleri Ülkemizin çeşitli yerlerinde olmakla birlikte İlimiz ve İlçemiz hudutları içinden geçen Filyos Irmağı üzerinde Karabük yalnızca ve Yenice Yeşil köy de olmak üzere 2 adet zaten vardır. Yıllık üretim miktarları Türkiye'deki bütün HES'ler hesaba katıldığında yüzde 0.05'tir. Şeker Kanyonu üzerindeki su debisi dikkate alındığında yıllık üreteceği elektrik miktarı Yenice Ormanları dokusuna vereceği zarar, Kanyon üzerinde bırakacağı kalıcı hasar düşünüldüğünde hayırlı bir iş olmayacağı açıktır.

Her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde Karabük ve Yenice'de başta mülkü idare amirlerimiz, değerli vekillerimiz, siyasi partilerimizin il-ilçe başkanları ve Sivil Toplum kuruluşlarının gayretleriyle Şeker Kanyonuna HES Yapılması projesi durdurulacaktır."

Karaman ve Mısırlı, Suriye'nin Afrin bölgesinde ülkemizi tehdit eden terör gruplarına karşı başlattığı sınır harekatına da değinerek "TSK'ya üstün başarılar diler, şehitlerimize Allah'tan Rahmet yaralılarımıza şifalar dileriz" dediler.

Editör: Pusula Gazetesi