Diyabet hastaları, obezite hastaları ve PCOS'lular tarafından kullanılır, ilacın kullanım dozu ve kullanım sıklığı doktor tarafından önerilir. Şeker ilacı glukofen zayıflatmak için kullanılır mı? Haber sitesi haberard.com merak edilenleri anlatıyor.

İştahı Azaltır

İlacı alıp günlük gerekli olan kalori miktarının üzerinde tüketim yapılıyorsa kilo vermek söz konusu değildir. Ancak ilaç iştahı azaltır ve böylelikle diyet yaparken kişiye yardımcı olur. Glukofen yağ yakımını gerçekleştirmez şeker ilacı zayıflatır mı derseniz sadece kandaki şeker seviyesini düzenler, insülin direncini ortadan kaldırır. Bu özelliği sayesinde tatlı krizleri ve açlık hissi önlenir.

Zayıflamak için glukofen kullanıldığında beraberinde diyet ve spor yapmaya da özen göstermek gerekir. Zayıflatmak için glukofen kullanma kişiye göre farklılık gösterir bu farklılıkta etken ilacı kullanmaya duyulan ihtiyaçtır.

Ayda 2-10 Kilo Verilir

Kan şekeri ve insülin direnci yüksekse ilaç daha kolay etki hissettirir. Zayıflamak için şeker ilacı kullanma ile diyet ve egzersiz yapanlar ayda 2 ila 10 kilo arasında rahatlıkla verebilir. Yüksek olan kan şekerinin düşmesi beraberinde uyku sorunuzda ortaya çıkartır bu yüzden glukofen kullanımı uyku yapabilir.

Uyku sorununun yanı sıra ayrıca glukofen, mide bulantısı ve ishal gibi yan etkiler de gösterebilir. Etken maddesi metformin hidroklorür olan glukofen diyabetik grubu bir ilaçtır. Tip 2 diyabet hastalığının tedavisinde kullanılır ve reçete ile satılır.

Tatlı Yeme Arzusunu Azaltır

Diyabet hastaları insülin hormonu yeteri kadar üretemez ya da üretse dahi kullanamaz bu da kanda yüksek oranda glikoz birikmesine neden olur. Glukofen ilacının amacı kanda biriken glikoz miktarını azaltmaya yardımcı olmaktır.

Glukofen kullanan birçok insanda iştah azalması yaşanır şeker ilacı ile zayıflama söz konusu değildir. Özellikle diyabet hastalarında ya da insülin direnci olan kişilerde zaman zaman aşırı tatlı yeme arzusu ortaya çıkar ilaç bu isteği de azaltır.

Kesinlikle Zayıflama İlacı Değildir

Glukofen kullanımı şeker hastalarının ya da insülin direnci olanların kilo vermesine yardımcı olur. Ancak ilaç kesinlikle bir zayıflama ilacı değildir yalnızca ihtiyacı olan hastalara reçete ile verilmesi gereken bir ilaçtır. Kilo vermek için glukofen kullanımı mümkün değildir doktor ilacı beslenmesine, egzersizine ve diyetine dikkat etmesine rağmen kandaki glikoz seviyesi düşmeyen ya da Tip 2 şeker hastalarına verir. İlacı alabilmek için öncelikle bir endokrinoloji bölümüne gitmek gerekir yapılan muayene ve tahliller sonrasında ilaç verilir.

Fazla Kilo Kaybı Sağlıksızdır

Glukofen'in kilo verdirme etkisi iştahı kesme düzeyine göre değişir. Şayet ilaç iştah kaybına neden olmazsa ya da eski beslenme düzeninde bir değişiklik yaşanmazsa zayıflama söz konusu değildir.

İlaç kullananlar genel olarak haftada 500 gram ile 1000 gram arasında kilo verebilir eğer daha fazla kilo kaybı yaşanıyorsa bu sağlıksız bir durumdur. Kilo vermenin önündeki en büyük etkenlerden birisi insülin direncidir.

Dolaylı Olarak Kilo Vermeye Yardımcı

Kilo vermek için şeker ilacı kullanarak herhangi bir şekilde kan şekeri dengesizliği ya da insülin direnci gibi problemi olmayan insanlarda istenen sonuca ulaşılmaz. Vücuttaki kan şekerinin dengelenebilmesi için pankreas insülin hormonu üretmektedir.

Şeker hastalığı tanısı konulan insanlarda hormon üretimi yeterli değildir. İnsülin hormonunun yeterli miktarda salgılanmamasından dolayı kilo vermede zorluk yaşanır ve bu da insülin direncini ortaya çıkartır. Glukofen kullanımı denge sağlar ve kilo veriminde başarılı olmayı etkiler.

Kaynak: https://haberard.com/glukofen-zayiflatirmi/