Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Resmi Daire Müdürleri, 69 Ambarları'nın alt yapı çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Akdemir, "TTK, Mülkiyet olarak 'Altı da benim, üstü de benim' diyen bir kurum. Havza-i Fahmiye Kanunu bu şekilde çıkmış, öyle devam ediyor. Belediye çözüm noktası ama top hep belediye kalıyor. Bana öyle gibi geldi. Şehrin sahibi belediye diyoruz ya , şehrin asıl sahibi TTK imiş" dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Resmi Daire Müdürleri, kamu binalarının yapılacağı alan olan ve inşaat çalışmaları devam eden 69 Ambarları'nın alt yapı çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Belediye Encümen Salonu'nda yapılan toplantıya; Belediye Başkan Yardımcıları Erhan Darende ve Hikmet Cebeci, daire müdürleri ve belediye meclis üyeleri katıldı. Kentte yaşanan yer polemiklerinin Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan (TTK) kaynaklandığını belirten Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, "TTK, Mülkiyet olarak 'Altı da benim, üstü de benim' diyen bir kurum. Havza-i Fahmiye Kanunu bu şekilde çıkmış, öyle devam ediyor. Belediye çözüm noktası ama top hep belediye kalıyor. Bana öyle gibi geldi. Şehrin sahibi belediye diyoruz ya , şehrin asıl sahibi TTK imiş" dedi.

"DİYALOG KOPUK OLDUĞU SÜRECE BU ŞEHİRDE BAŞARIDAN SÖZ ETMEK MÜMKÜN DEĞİL"

"Resmi kurum yöneticilerinin birbirlerine karşı sorumlulukları, yapması gerekenler neyse koordineli bir şekilde olması gerekir. Önümde yazılı olan 12 kurum var. 69 Ambarları' nda imar değişikliği yaparak resmi kurumlara tahsis ettik" diyen Başkan Akdemir, şöyle devam etti; "12 kurum projesini yaptı ve bazıları başladı. Bu değişiklik Zonguldak adına hem de o bölge için rehabilitasyon olması adına, oranın gelişmesi adına biz bu kararları aldık. Şehrin trafiği de rahatlayacak. Artı OTOZON Projesi de o bölgede uygulanacak. Bizler dairelerin başında olan bireyler olarak hepimizin ayrı ayrı sorumlulukları var. Bütün arkadaşlarıma saygıyla bakıyor ve yaklaşıyorum özellikle Zonguldak'ta benden önceki belediye başkanları da bu sıkıntıları çektiler. Kurumlar arasında diyalog kopuk olduğu sürece bu şehirde başarıdan söz etmek mümkün değil. Herkesin birbirine bağlı işleri var. Özellikle TTK, Defterdarlık, maliye, Hazine, Orman vazgeçilmez müdürlüklerimizden. TTK, Mülkiyet olarak 'Altı da benim, üstü de benim' diyen bir kurum. Havza-i Fahmiye Kanunu bu şekilde çıkmış, öyle devam ediyor. Sorumluluk noktasında müdürlerin birbirine ihtiyacı var. Birbirimize dengeli ve olumlu bir şekilde cevaplar verdiğimizde bu sorunları ortadan kaldıracağımızı biliyorum. Belediye çözüm noktası ama top hep belediye kalıyor. Bana öyle gibi geldi. Şehrin sahibi belediye diyoruz ya , şehrin asıl sahibi TTK imiş." (Haber Merkezi)

Editör: Pusula Gazetesi