Zonguldak'ta görev yaptıktan sonra Bursa'ya tayini çıkan polis memuru evli bir çocuk babası Erman Özcan, görev yaptığı Bursa'da iki grup arasında çıkan kavgaya müdahale ettiği sırada vurularak şehit düşmüştü. Yaşanan olayın ardından Bursa Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Şehit polis memuru Erman Özcan'ın geride kalan acılı ailesine maddi ve manevi yardım kampanyası başlatıldı. Şehit polis memuru Erman Özcan Zonguldak'ta görev yaptığı sırada Kardeşler Köyü Marıkpınar Mahallesi sakinlerinden Çetin Uslu'nun öğretmen kızı Emine Uslu ile evlenmişti.

Bursa Valiliği tarafından tebliğ edilen yazıda Şehit polis memuru Erman Özcan'ın geride kalan ailesine yapılacak maddi ve manevi yardım kampanyası ile acılarını bir nebze olsun dindirmek adına kampanyanın başlatılacağı duyuruldu. Yardim kampanyasina iliskin vakiflar bankasi bursa subesine acilan hesap numarasi : IBAN TR 05 0001 5001 5800 7311 6759 40 nolu hesapta toplanmak uzere yardim hesabi açılmıştır.

Olay şöyleydi;

Bursa'nın Yıldırım ilçesi Hacivat Mahallesi 8. Engin Sokak'ta, iki grup arasında henüz bilinmeyen nedenle çıkan tartışma büyüyüp kavgaya dönüştü. Tarafların birbirine ateş etmesiyle çok sayıda kişinin yaralandığı çatışma sırasında, çevredeki binalardan bazılarının camları kırıldı. Bunun üzerine bölgeye polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Toplumsal olaylara müdahale araçları (TOMA) ile Çevik Kuvvet ekipleri de olay yerine geldi. Olaya müdahale eden güvenlik güçlerinden, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Erman Özcan da silahla yaralandı. Yaralılar, sağlık görevlilerince çevredeki hastanelere kaldırıldı. Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedaviye alınan Özcan, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.