Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Soma ve Ermenek'de hayatını kaybeden maden şehitlerine tanınan hakkın, Zonguldak'taki maden şehitleri için de uygulanması konusunda beş ay önce "Sonbahar'da çözeceğim" demişti.

Ancak konuyla ilgili olarak Hüseyin Özbakır şu ana kadar nasıl bir çalışma yaptığı merak ediliyor.

İşte aylar önce Hüseyin Özbakır'ın söylediği sözler:

"Şehit madencilerimizin ailelerinin haklarına kavuşması için özel bir çalışma yürütüyorum. Ailelerimiz rahat olsunlar. Sonunda diğer şehitlerin ailelerine verilen hakları onlara da kazandıracağım. Biraz zaman alacak ama sonbahar gibi hayata geçeceğini düşünüyorum. Sabırlı olsunlar, bana güvensinler. Her zaman onların yanındayım. Bu sorunu çözersem sadece ben çözerim" demişti.

ŞEHİT MADENCİ YAKINLARI NE İSTİYOR?

Zonguldak madenlerinde hayatlarını kaybeden maden şehitlerinin yakınları, Soma ve Ermenek'teki maden facialarında ölen işçilerin 1 yakınına kamuda istihdam hakkı veren yasadan yararlanmak istiyorlardı.
Anayasa Mahkemesi, sadece Soma ve Ermenek'teki maden facialarında ölen işçilerin 1 yakınına kamuda istihdam hakkı veren yasayı, Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı bulan Zonguldak İdare Mahkemesi'nin kararını reddetmişti.

İŞTE O SÖZLER:

Editör: Pusula Gazetesi