Maden Şehidi Levent Korkmaz son yolculuğuna... paylaşan: pusula67televizyonu

Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Ovacık Mahallesi'ndeki kömür madeninde metan gazı patlaması sonucu hayatını kaybeden iki madenciden biri olan Çatalağzılı Maden Şehidi Levent Korkmaz'ın cenazesi, Cumayanı Mahallesi Camisine getirildi. Korkmaz'ın tabutu Türk Bayrağı'na sarıldı. Cenaze törenine; CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, Kilimli Kaymakamı Hakan Özarslan, Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün ve GMİS yöneticileri katıldı. Şehit Madenci Korkmaz'ın naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Cumayanı Mahalle Mezarlığı'na defnedildi.

"'EMEKLİ OLACAĞIM, EMEKLİLİĞİME AZ KALDI' DİYE SEVİNİYORDU"

Kardeşinin emekliliğine 2 ay kaldığını ve emeklilik süresini doldurmak için Antalya'ya maden ocağına çalışmaya gittiğini belirten Korkmaz'ın ağabeyi 40 yaşındaki Bülent Korkmaz, "Kardeşim çalışmak için Antalya'ya gitmek istedi. Biz gitmesini istemedik. Israr edince dayanamadık ve oralarda dikkatli olmasını istedik. En son ölmeden bir gün önce konuştuk, Kurban Bayramı'nda geleceğini söyledi. Emekli olduktan sonra Zonguldak'tan göç etmeyi düşünüyordu. Biz de, 'buralarda hayat kötü. Git, kurtar kendini' diyorduk. Çalışmadığı zamanlar ona yardımcı oluyorduk. Elimizden geleni yapıyorduk. 'Emekli olacağım, emekliliğime az kaldı' diye seviniyordu. Daha önce de kaza geçirdiği Antalya'daki ocağa gitmişti. Bu oraya ikinci gidişi. Bugün aldığım duyumlara göre 12 Nisan'da ocağın çalışmama kararı alınmış. Bu ocak kaçak görünüyor. Ben gereğinin yapılmasını arz ediyorum. Sonuna kadar kardeşimin hakkını savunacağım. Bu ocak 12 Nisan'da kapatma kararı alındıysa neden çalıştırıldı. Ocakta metan gazı ölçümü yapılmıyormuş doğru dürüst" ifadelerini kullandı.

"ZONGULDAK'TA ÇALIŞTIKLARI SÜRECE DOĞRU DÜRÜST PARALARINI ALAMADILAR"

Bülent Korkmaz, kardeşinin kendisiyle aynı kaderi paylaşarak hayatını kaybeden Esen Çavuş ile daha önce Zonguldak'ta aynı ocaklarda çalıştığını belirterek, "Zonguldak'ta 7-8 kişilik bir ekip kurdular. Antalya'daki kaza bölgesinde çalışmaya karar verdiler. Zonguldak'ta çalıştıkları sürece doğru dürüst paralarını alamadılar. Kaçak ocaklarda çalıştılar. Orada da paralarını alamadılar. Bugün para veriyorlarsa yarın vermiyorlar. Hep bu şekilde eziyorlar" dedi.



Editör: Pusula Gazetesi