Şehit Babası'ndan açıklama paylaşan: pusula67televizyonu

Bazı yerel medya organlarında yer alan "15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinliklerinde Şehit Babası Hüseyin Bakır'a, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ile Devrek Kaymakamı Yakup Güney'in protokolde yer göstermediği, şehit babasının ayakta bırakıldığı iddialarına şehit babası Hüseyin Bakır'dan yalanlama geldi.

Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci'yi ziyaret eden, Fırat Kalkanı Harekatı sırasında El Bab'da şehit olan Piyade Uzman Çavuş Bahattin Bakır'ın babası Hüseyin Bakır, asılsız iddialardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Bakır, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü programında Belediye Başkanımız Mustafa Semerci ve Kaymakamımız Yakup Güney tarafından bana oturmam için yer gösterildi. Ben de ayaklarımdan rahatsız olduğum için oturmak istemediğimi söyledim. Daha sonra Çaydeğirmeni Belediye Başkanımız da oturmam için sandalye vermek istedi. Ben yine oturmak istemediğimi belirttim. Daha sonra törenin bitmesine yakın kendim boş bulduğum bir yere oturdum. Bu olayda hiçbir kasıt yoktur. Kendi isteğimle programı ayakta takip etmek istedim. Ne Belediye Başkanımız Mustafa Semerci'nin, ne de Kaymakamımız Yakup Güney'in bu olayda hiçbir art niyeti yoktur. Kaldı ki bana ve aileme en büyük desteği her zaman Devrek Belediye Başkanımız Mustafa Semerci ile Kaymakamımız Yakup Güney vermektedirler. Sık sık misafirimiz olup çayımızı içerler, bir ihtiyacımız olup olmadığını sorarlar. Allah hepsinden razı olsun" dedi.

Şehit Babası Hüseyin Bakır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben bir şehit babasıyım. Bu ülke için, bayrağımız, vatanımız için canımı feda ederim. Ülkemizin birlik ve beraberlik içerisinde olması gereken bu günlerde bazı gazetecilerin art niyetli olmasından utanıyorum. Bana kasıtlı olarak protokolde yer gösterilmediği, ayakta bırakıldığı iddiaları beni çok üzmüştür. İddialar kesinlikle asılsızdır. Bu haberleri yapan gazetecileri Allah'a havale ediyor, yüzleşmeye davet ediyorum."

Editör: Pusula Gazetesi