Ofis taşımacılığı için ya da parça eşya taşımacılığı için şehir içi nakliye kolay gerçekleşen bir işlemdir. Fakat bu işlemler için belirli kurallar bulunmaktadır. Fiyatlandırma ve prosedür konuları nakliye firması ve sizin aranızda gerçekleşir. Fiyat çalışmaları için firmanın eşyaları incelmesi gerekir. Eşya hacmi fiyat konusuna en fazla etki eden unsurlar arasında yer alır.

Şehir İçi Nakliyatta Fiyat Belirleme

Fiyat belirleme konusunda ilk madde eşyanın hangi mesafeler arasında taşınacağıdır. Şehir içi alanda yapılacak olan taşımada da uzun mesafeler söz konusu olabilir. Bu da fiyatı daha fazla artıracaktır. Kısa mesafeli ilçelerde ya da mahallelerde yapılacak taşıma uygun fiyatlara mal olur.

Ev, fabrika ya da ofis taşımacılığı da fiyata etki etmektedir. Evden eve taşımacılıkta ev eşyaları daha kolay taşınabilir. Bu basitlik uygun fiyat olarak sizlere yansıyacaktır. Eğer bu eşyalar bir fabrikaya aitse ya da ağır eşyalardan oluşuyorsa taşıma daha maliyetli olacaktır. Bazen de sadece kabarık fiyatlar ile fiyat sunumu yapılabilir. Böyle konulara dikkat edilmesi gerekir.

Taşımacılıkta Fiyat Artıran Maddeler

Nakliyat için yapılacak olan expertiz giderleri ve sigorta maliyetleri de taşıma fiyatını artırır. Nakliye çalışmaları içinde sigorta mutlaka bulunmalıdır. Bu işlem için ise expertiz raporu şarttır. Exper ile yapılan inceleme sonrasına rapor ortaya çıkar. Bu durum size fiyat artışı olarak yansıyacaktır. Fakat herhangi bir eşyanın alacağı zarara karşılık bu fiyat o kadar da fazla değildir.

Asansör ve vinç gibi araç kullanımları da şehir içi nakliyat için fiyat arttırmaktadır. 12 katlı bir apartmanın en üst katında oturan biri için bu hizmetler olmazsa olmazdır. Bu hizmetler için elbette hizmet bedeli değişir. Fakat yapılan çalışmalar böylece kısa sürede tamamlanır. Hız ve güvenli taşımacılık için de bu fiyat aratışı makul görülür.

Şehir İçi Nakliyatta Nelere Dikkat Edilmeli?

Europatrans Yasal olarak yapılacak çalışmalar nakliye konusunda en dikkat edilmesi gereken kurallar arasında yer alır. Bu konuda nakliyede genelde sigortalı taşımacılıkta karşımıza çıkmaktadır. Sigortalı olarak taşınacak eşyalar için sözleşme ve raporlar hazırlanır. Buna bağlı olarak yapılacak çalışmalar hep burada yer alan kurallara bağlıdır. Şehir içi nakliyat çalışmasında sözleşmelere ve maddelerine önemle dikkat etmek gerekir.

Şehir içinde yapılacak olan taşımada eşya paketleme konusunda da hassas olmak gerekir. Kırılacak eşyalar için sadece paketleme yeterli değildir. Bunun yanı sıra yapılacak olan işlemlerde paketlerin üzerine uyarı etiketleri yapıştırmak da önemlidir. Bu etiketler doğrultusunda eşyalar daha hassas taşınır.

Eşya Taşıma Kategorileri

Evden eve taşımacılık genel olarak nakliye çalışmalarının adıdır. Fakat bu ana başlık altında pek çok alt başlık yer alır. Mağaza taşımacılığı bunlardan birisidir. Bu kategoriye özel olarak askılı paketler ve ambalajlar yer alır. Fabrika taşımacılığı da bu kategoride yer alır. Ağır makine taşımasında bu kategoriye göre hizmet verilir.

Banka taşımacılığı ya da hastane taşımacılığı da ayrı kategoriler olarak karşımıza çıkar. Bu kategoriler için alanında uzman ekipler bulunmalıdır. Ayrı bilgi gerektiren alanlar bakımından yapılacak çalışmalar da hassas olmalıdır. Parça eşya taşımacılığı ana başlık altında yer alan en yeni kategoridir. Bu alanda yapılan diğer tür de piyano taşımacılığıdır.

Editör: Pusula Gazetesi