Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ve işsizlik rakamlarının azaltılması amacıyla hayata geçirilen Milli İstihdam Seferberliği çalışmaları devam ediyor. Seferberlik kapsamında Düzce'de hedeflenen istihdamın yarıdan fazlası gerçekleşti. Seferberlik çalışmaları kapsamında kampanya otobüsü Düzce'ye gelerek buradaki çalışmalara katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Türkiye'de işsizlik rakamlarının azaltılması amacıyla başlatılan İstihdam Seferberliği Türkiye ile birlikte Düzce'de de bütün hızıyla sürüyor. Seferberlik başlarken Düzce'de İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından 7 bin 500 kişiye iş bulunması hedeflenirken ilk altı aylık zaman diliminde 4 bin 500 kişi istihdam edildi.
İŞKUR İl Müdürlüğü'de hem şehrin merkezi noktalarına kurduğu standlarla hem de işyerlerine yaptığı ziyaretlerle seferberliği anlatmaya devam ediyor. Seferberliğin anlatılması için yapılan çalışmalar kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına ait bir otobüs Düzce'ye geldi. Anıtpark'ta konuşlanan otobüste bulunan seferberlik broşürleri ve bakanlık çalışanları Düzce'deki İstihdam Seferberliği'ne katıldı.
İstihdam Seferberliği hakkında bilgiler veren İŞKUR İl Müdürü Ferhat Acar, seferberliğin başladığı ilk gün koyulan hedefin yarıdan fazlasının gerçekleştiğini dile getirerek ''Biz artı istihdam olarak 7 bin 500 belirleşmiştik bu hedefin 4 bin 500 ünü bu 6 aylık dönemde gerçekleştirdik. Bunda sonra yeni bir paragraf açtık, hedef sıfır bu kapsamda Sayın Sosyal Güvenlik İl Müdürüyle beraber çok tehlikeli işyerlerini ziyaret ediyoruz. İş kazalarını ve meslek hastalıklarının oluşumu ile ilgili programlar hazırlıyoruz. Onların oluşumunu engelleyecek projeler hazırlıyoruz. Bakanlığımızla 15 günde bir yaptığımız konferans toplantılarına taşıyoruz ve değerlendiriyoruz. İlin tüm çalışma hayatıyla ilgili tüm sorunlarını birebir olarak bakanlığa iletiyoruz. Bu kapsamda da Esnaf Odası Başkanımız ildeki yöneticilerimiz özellikle valimiz bizi yalnız bırakmıyor teşekkür ediyoruz" dedi.
Çalışma hayatı ile ilgili olarak İŞKUR il Müdürlüğü ile birlikte çalışmalarına devam eden SGK İl Müdürü Necmi Köroğlu ise İstihdam seferberliğini bütün hızıyla sürdürürken bir taraftan da iş sağlığı, meslek hastalıkları ile mücadele noktasında çalışma yaptıklarını dile getirdi.
Necmi Köroğlu; "Bu bittikten sonra ikinci ayağı iş sağlığı ve güvenliği konusunda bu konuda işyerlerimizi ziyaret ediyoruz, OSB'yi ziyaret ettik, OSB de çalışan elemanlarla ilgili 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği konusun da bir seminerde düzenleyeceğiz. Milli seferberlik de sigortalılarımızı işverenleri özelikle emeklilerimizi, şehit gazi ailelerimizi ve esnafları ziyaret ettik. Bunlardan aldığımız sorun ve önerileri rapor halinde Çalışma Bakanlığımıza sunduk. İnşallah sıfır iş kazası hedefinde başarılı oluruz. İş kazasının olmadığı güzel çalışma günlerine kavuşuruz inşallah" diye konuştu.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı ise; çalışan ile çalıştırılan arasındaki iş barışının sağlanmasına yönelik olarak Düzce'de ciddi adımlar atıldığını söyledi.
Mustafa Kayıkçı; "Bugün Ankara'dan gönderilen milli seferberlikle ilgili otobüs geldi broşürler var müdürlerime ve herkese teşekkür ediyorum. Ben çok iyiye gittiğine inanıyorum. 7500 olarak belirlediğimiz hedef 6 ayda 4500 seviyesine gelmiştir. Türkiye ortalamasının üstündeyiz. Biz rakamsal anlamda da çalışma anlamında da iyi yönlere gittiğimizi umuyoruz. Başlayacak olduğumuz 15 Temmuz çalışmalarıyla ve bu yapılan bu kalkışma hareketiyle ilgili Türkiye büyük badire atlattı. Biz 2017'den çokta bir şey beklemiyorken çalışmalar durağan değildi. Her zaman söylüyoruz biz biriz ve beraberiz hep birlikte olmak zorundayız bu ülkede fabrikada çalışanda bizim hiç kimse öteki değildir. Artık devlete ve kurumlara inansınlar güvensinler" dedi.
Milli İstihdam Seferberliği kapsamında Düzce'ye gelen seferberlik tırı öğleye kadar Valilik önünde durmasının ardından Akçakoca'ya gitti.

Editör: Pusula Gazetesi