Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, delege seçimleri öncesi seçime girecek 3 grup ile bugün toplantı yapacaklarını belirtti.

Seçime mevcut merkez ilçe, Halil Furat ve Ebru Uzun guruplarının gireceğini belirten Hakkı Güney "Bugün bizim toplantımız var arkadaşlarımızı il başkanlığına davet ettim. İl başkanlığımıza bu arkadaşlarımız gelecek ve sandıklara bu arkadaşlarımızla ilçe il yönetiminden hariç kendileri de birer gözlemci bırakacaklar" dedi.

"KİMSENİN 'İLÇEYE GİTTİM BİLMİYORDUM' DEME ŞANSLARI YOK"

İl Başkanı Hakkı Güney, konuyla ilgili Pusula'ya şu açıklamayı yaptı; "Seçimler öncesi şeffaf temiz bir sistem uyguluyoruz. İl başkanlığında seçimlerin nerede yapılacağını delege seçimlerini yerlerini üyelerimize bildiriyoruz. Bütün tarihleri bütün ilçeler anlamında, il başkanlığı sitesinden yayınlıyoruz. 'İlçeye gittim bilmiyordum' deme şansları yok. Web sitemiz üzerinden yayınlıyoruz. Bugün bizim toplantımız var, arkadaşlarımızı il başkanlığına davet ettim. İl başkanlığımıza bu arkadaşlarımız gelecek ve sandıklara arkadaşlarımızla ilçe, il yönetiminden de hariç kendileri de birer gözlemci bırakacaklar. Temiz ve sükunet içerisinde temiz bir seçim olacağını söyleyebilirim. Demokrasinin bütün kurallarını Cumhuriyet Halk Partisi'nde uyguluyoruz. Burada da şeffaf oluyoruz, temiz oluyoruz. Ben bütün arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyorum. Bu süreçten sonra da ilçe kongresi sürecimiz başlayacaktır. Ayın 14 Kasım- 27 Ocak arası ilçe kongrelerimiz yapılacak.

"SEÇİME GİRECEK GRUPLARA SEÇİM YÖNETİMLERİNİ ANLATACAĞIZ"

"Seçime girecek 3 grup var. 3 grup haricinde 19 mahallenin bazı arkadaşlarımızın kendi girecekleri listeleri var. O arkadaşlarımız da delege anlamında çalışmalarını ne yaptıysa onların demokratik haklarıdır, onlar da girip onlar da seçime katılacaklardır. Şimdi seçime başlamadan önce herkesin Gazipaşa Caddesi'nde çıkardığı söylemler var, bunların üzerine net bir açıklama yapıyorum. Bütün arkadaşlarımız tam anlamıyla ilçe yönetimindeki arkadaşlarımızla konuyu tartıştık. İl başkanlığı olarak konuyu nasıl yapacağımızı genelgeye göre tutanak haline getirdik. Ve bunu il ve ilçe yöneticileri ile yani icra kurulundaki arkadaşlarımızla tutanak haline getirdik, bu tutanaklarla birlikte her 3 grubun da arkadaşları bugün saat 15:00'de seçim yöntemlerini kendilerine anlatacağız. Gruplar içinde; merkez ilçenin kendi hazırladığı seçim çalışmaları var. Öbür tarafta Halil Furat'ın yaptığı bir çalışma var. Öbür tarafta Kemal Kara, Ebru Uzun ve Salim Yaman'ın hazırladığı bir grup var. Bazı mahallerde de arkadaşlarımızın çıkardığı listeler var."

Editör: Pusula Gazetesi