Saadet Partisi Milletvekili Aday Adayı Yusuf Çetin ile BBP Milletvekili aday adayı Ahmet Çolak Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni ziyaret ederek seçim startını verdiler.

Yusuf Çetin, KGD’yi ziyaretinde yaptığı konuşmada, seçimlerin ülkeye hayırlı olmasını dileyerek, “Biz 3 kere koalisyona geldik, üçünde de bu millet bizi hayırla yad etti. Koalisyonlarda bereket vardır ve inşallah biz geleceğiz. 7 Haziran’da yapılamayan bu koalisyonları, işin başına geçtiğimizde, koalisyon nasıl olurmuş, bu millete göstereceğiz” dedi.

7 Haziran genel seçimlerinde Milli İttifak Zonguldak Milletvekili Adayları olan Yusuf Çetin ile Ahmet Çolak, Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni (KGD) ziyaret ettiler. Çetin ve Çolak’ı, KGD Başkanı Osman Sav, Yönetim Kurulu Üyesi Ender Yüksel, Denetleme Kurulu Üyesi Çetin Özdemir ve üyeler karşıladı.

1 Kasım erken genel seçimleri için de Saadet Partisi Zonguldak Milletvekili Aday Adayı olan Yusuf Çetin ile Büyük Birlik Partisi (BBP) Zonguldak Milletvekili Aday Adayı olan Ahmet Çolak, 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi, 1 Kasım seçim çalışmalarına da KGD’den start verdi.

ÇETİN: “BİZ 3 KERE KOALİSYONA GELDİK, ÜÇÜNDE DE BU MİLLET BİZİ HAYIRLA YAD ETTİ”

Saadet Partisi Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Yusuf Çetin, demokrasilerde aslolanın halk olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Türkiye’de 1 Kasım’da yapılacak erken seçimler vesilesiyle Saadet Partisi Milletvekili Aday Adayı sıfatı ile Büyük Birlik Partisi (BBP) Milletvekili Aday Adayı Ahmet Çolak ile KGD’yi ziyaret ettik. 7 Haziran seçimleri çalışmalarımızda Milli İttifak’ın problemlerle ilgili yapacaklarını kamuoyuyla paylaşmıştık. Son seçimler gösterdi ki, demokrasilerde aslolan halktır. Halkımız, 7 Haziran seçimlerinde 12 seneden beri tek başına iktidar olan bir partinin artık iktidarını istememiştir. Buna mukabil koalisyon istemiştir. Ancak demokrasiyi tarif ederken, demokrasilerde halk iradesini savunan erklerin maalesef halkın gerçek manada yansıttığı sonuçları beğenmediğine şahit olduk. Biz bu seçimlerde partilerimiz için değil, memleketimizin geleceği için ittifaklar yaptık. ‘Memleketimiz bölünüyor’ vurgusu bizim birinci önceliğimizdi. Maalesef geçtiğimiz süre içerisinde bizim haklı olduğumuz ortaya çıktı. Keşke haklı olmamış olsaydık. Milli İttifak’ın olmadığı bir parlamento, problemleri çözme noktasında bir araya gelemez. İnşallah hep beraberce 1 Kasım’da seçimlere gideceğiz. Ben buradan start verirken, seçimlerin memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Biz 3 kere koalisyona geldik, üçünde de bu millet bizi hayırla yad etti. Koalisyonlarda bereket vardır ve inşallah biz geleceğiz. 7 Haziran’da yapılamayan bu koalisyonların, işin başına geçtiğimizde koalisyon nasıl olurmuş, bu millete göstereceğiz. Problemlerin çözümünü istiyorsak, biz yeniden beraber, ayını düşünceyi paylaşan erkler olarak mecliste olmamız gerektiğini bir kez daha vurguluyorum.”

ÇOLAK: “ÜLKE GENELİNDEN ALDIĞIMIZ OYLARIN YÜZDE 70’İNDEN DAHA FAZLA OYU ZONGULDAK’TA ALDIK”

BBP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Ahmet Çolak ise, Çetin ile birlikte güzel çalışmalar yaptıklarını belirterek şöyle konuştu:

“1 Kasım 2015 erken seçimleri dolayısıyla BBP’den milletvekili aday adayıyım. Daha önceki seçim startını da KGD’de vermiştik. Seçim çalışmalarımıza buradan başlamaya niyet ettik. Yusuf Ağabey ile birlikte Zonguldak sorunları konusunda koalisyon olarak hareket ediyoruz. Biz Zonguldak’ta 7 Haziran seçimlerinde Milli İttifak kapsamında çok güzel çalışmalar yaptık. Halk da buna teveccüh etti. Ülke genelinden aldığımız oyların yüzde 70’inden daha fazla oyu Zonguldak’ta aldık. Bu da bizim yapmış olduğumuz çalışmaların daha başarılı olduğunu gösteriyor. Bize ‘barajı geçemeyecek’ diye oy vermeyen insanların, barajı geçen insanların bugün bir şey yapamayacağı için tekrar seçime gittiler. Biz, bize düşeni yaptık, bundan sonra bu ülkeyi bu duruma getirenlerin üzerine düşen sorumluluklar var. Onların gerekeni yapması gerekiyor.”

SAV: “İNŞALLAH 1 KASIM SEÇİMLERİNDE DE BU KALİTENİZİ GÖSTERİRSİNİZ”

KGD Başkanı Osman Sav da, ziyaret için teşekkür ederek “1 Kasım seçimleri Zonguldak’ımıza hayırlı olsun. Seçim startınızı burada verdiniz, size de hayırlı olsun. Zonguldak adına çok faydalı olacağınızı düşünüyorum. Saadet Partisi ve BBP’nin tabanlarının hem birlikte hareket etmesi örnek olarak gösterildi. Bu anlamda örnek teşkil ettiğiniz için hem teşekkür ediyorum hem tebrik ediyorum. Kalitenizi gösterdiniz, inşallah 1 Kasım seçimlerinde de bu kalitenizi gösterirsiniz. Bahsettiğiniz gibi şehitlerimiz geliyor, hepimizin canı yanıyor. İnşallah artık şehitlerimiz olmaz, Türkiye hak ettiği refah ortamına ulaşır” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi