Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine yönelik Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nda başlatılan soruşturmada tutuklu yargılanan eski Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak'ın adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine yapılan itiraz, Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mehkemesi'nce reddedildi.

Mahkeme, Sazak'ın adli kontrol şartıyla tahliye edilmesi kararını vermiş, Başsavcılık, hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenen Sazak'ın tahliye kararına geçen 21 eylül tarihinde itirazda bulunmuştu.

TAHLİYE KARARINDA USUL VE YASAYA AYKIRILIK BULUNMADI

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi, yapılan itirazı değerlendirerek itirazı reddetti. İtiraz kararında; "Tutukluluğun devamına ilişkin dosyayla ilişkili somut bir neden de ileri sürülmediği birlikte değerlendirildiğinde Zonguldak 2. Ağız Ceza Mahkemesi'nin sanık hakkında diğer adli kontrol tedbirlerinin uygulanarak tahliyesine ilişkin kararında usul ve yasaya aykırılık bulunmadığından bu karara karşı yapılan itirazın reddine karar verilmiştir" denildi.

Eski İl Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak'ın, suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, suç vasfının lehe değişmesi ihtimali göz önüne alınarak, yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliyesine karar verilmişti. Sazak; "anayasal düzeni ortadan kaldırma", "silahlı terör örgütüne üye olma", "silahlı terör örgütünü yönetme", "Türkiye Cumhuriyeti hükumetini ortadan kaldırmak", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlamalarıyla hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

HANEFİ AVCI'NIN 'FETÖCÜ OLAMAZ' DİYE MAHKEMEYE MEKTUP GÖNDERDİĞİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

Tutuklu yargılanan Eski Zonguldak Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak için Hanefi Avcı'nın mahkemeye "FETÖ'cü olamaz" diye dilekçe gönderdiği ortaya çıkmıştı.

FETÖ kumpasları ile tutuklanan ve 3 yıl 9 ay tutuklu kalan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ise Sazak'ın yargılandığı mahkemeye dilekçeyle başvurmuşdu. Avcı, dilekçesinde özetle "Seyfi Sazak devletin yasalarına bağlı, hukuka inanan biri. Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) olarak tanımlanan bu grupla bir alakasını görmedim. Sazak'ın FETÖ mensubu olmadığı, haksızlığa uğradığı kanaatindeyim" demişti.

Editör: Pusula Gazetesi