CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk öğretmenlere söylediği sözlerden dolayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu kınadığını yönünde açıklama yapan AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Birol Yiğit'i kınadı.

Öğretmenleri kışkırtmaya hakkınız yok diyen Şeref Köktürk; "Beş maskeyi vatandaşa dağıtamamış, esnafı- işçiyi- işletmeleri, vatandaşlarımızı pandemi sürecinde sahipsiz bırakmış, ülkemizi ekonomik açmazın, dış politika hatalarının, hukuksuz uygulamaların içinde bırakan AKP İktidarının yeni seçilen Çaycuma İlçe Başkanı, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu kınamış!

Sayın İlçe Başkanı ben de sizi kınıyorum. Yalan yanlış ifadeler ile öğretmenlerimizi kışkırtmaya hakkınız yok. Öğretmenlerimizi temsil eden sendikaları var ve bu sendikalar hak ve hukuklarını bilir, öğretmenlerimiz aleyhine bir açıklama yapılırsa sendikalar ve Öğretmenlerimiz gerekli tepkilerini gösterirler.

İlçe Başkanı olarak Öğretmenlerimiz adına söz söyleyebilmeniz için, haksız şekilde KHK ile işlerinden atılan İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan öğretmenlerimizin görevlerine başlatılması için çabanızı görelim. Derdiniz Öğretmenler değil onu da aşağıdaki cümleler ile açıklamaya çalışayım.

7 Haziran seçimleri öncesinde 3600 Ek Gösterge sözü veren İlçe Başkanlığını yaptığınız İktidar partisi AKP bu sözünü yerine getirmemiştir. CHP Genel Başkanımız haklı olarak, AKP İktidarının 2,5 yıl önce verdiği sözü tutmasını istemiştir. Öğretmen, Polis, Hemşire ve Din görevlilerini ilgilendiren bu sözün muhataplarından Öğretmenlere hitap etmiş ve bu sözü tutmayanlara gereken cevabın verilmesini istemiştir.

Ekonomiden bir haber İktidar partisinin İlçe Başkanı olarak 3600 Ek Göstergenin ne olduğunu bilemeyebilirsiniz. Ben açıklayayım, bazı mesleklerde çalışanların emekli olmaları halinde maaşları %50'ye varan düşüş göstermektedir. 3600 Ek gösterge çıktığı anda, Öğretmen- Polis- Hemşire ve Din Görevlilerinin emekli olmaları halinde maaşındaki bu düşüş ortadan kalkacaktır.

Genel Başkanımız da Öğretmenlerimize 3600 Ek Göstergenin çıkması gerektiğini, söz verdiği halde 3600 Ek göstergeyi çıkartmayanların arkasından gidenlerin Öğretmenlerin çıkarlarını savunmadığını "Eğer bir öğretmen '3 bin 600 ek göstergeyi istemiyorum' diyorsa o camianın adamı değildir" demiştir. Genel Başkanımız haklıdır"dedi.