Cumhuriyet Halk Partili Zonguldak Belediye meclis üyesi Turgut Aydın, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın kendisini eleştirenler için ifade ettiği 'ucuz kahraman' sözüne tepki gösterdi.

Turgut Aydın 'ucuz kahraman' eleştirisine "Sayın Zonguldak Belediye Başkanım ucuz Kahraman arıyorsanız önce aynaya sonra da Etrafınıza bakın" diye yanıt verdi.

Turgut Aydın'ın açıklamaları söyle;
Sayın Belediye Başkanımızın 21.01.2021 tarihli basın mensuplarıyla yapmış olduğu toplantıyı izledim;
Sayın Belediye Başkanım,
"Bu barajda on yıl meclis üyeliği yapmış olmasına rağmen, kendi partisinin belediye başkanı, orada Metropolitan Belediyeler Birliği Başkanlığı yaptığı dönemlerde bile bunu dile getiremeyip ne acıdır ki bu dönemlerde böyle kahraman edasıyla ucuz kahramanlık bana göre yaparak, ben bunları söylemiştim etmiştim tarzında Zonguldak'a faydadan çok zarar getirecek......"
Diye bir açıklama yaptınız.
- Bu açıklamanız ile on yıl barajda meclis üyeliği yapanın kim olduğunu ve bu üyenin yaptığı açıklamaların ne zararlar verebileceğini açıklamadınız.
- Eğer bununla şahsımı kast etmişseniz cevabım aşağıdadır, Yok başkasını kast etmişseniz de, benim barajda görev aldığım döneme ait bilgileri paylaşmak isterim
1- Ben barajda 2009-2014 yılları arasında beş yıl meclis üyeliği ve encümen üyeliği yaptım.
2- 2009 yılında Baraj (Metropolitan Belediyeler Birliği ) meclisine seçildiğimde, Barajı meclisini oluşturan 4 belediye;
-Zonguldak Belediyesi - İsmail Eşref ( CHP, 21 ay sonrasında Muharrem AKDEMİR )
-Kozlu Belediyesi - Ali Bektaş ( 2009,DSP -2010 ve sonrası AKP )
-Kilimli Belediyesi - Seçkin Özdemir ( AKP )
-Çatalağzı Belediyesi - Mehmet Alim ( AKP )
3- Beş yıllık çalışma döneminin 21 ayında Sayın İsmail EŞREF ( CHP ), 3 ayında Sayın Muharrem AKDEMİR ( CHP ), geriye kalan, 36 ayda Sayın Ali BEKTAŞ ( AKP ) Baraj Birlik Başkanlığı yapmıştır.
4- Sayın İsmail EŞREF'in 21 aylık birlik başkanlığı döneminde barajı tanımaya çalıştık ve barajda bir çok yenilikler yaptık, elektrik ücretlerini düzenli ödeme yaptık ve barajın bozuk olan gelir-gider tablosunu belli bir düzene oturttuk.
5- Benim 5 yılık meclis üyeliğimin 3 yılında AKP'li baraj başkanı vardı. Baraj başkanı ve Tüm belediye başkanlarıyla uyum içinde çalıştık ve o dönemde hazırlamış olduğum tünel açarak cazibe ile şehre su verme projesi, baraj encümeninde kabul gördü , fakat barajın bunu yapacak bütçesinin olmadığı gerekçesi ile 2012 yılında ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü İçme Suyu ve Kanalizasyon Daire Başkanlığına yazı yazıldı (ekteki yazı, aslı baraj arşivinde mevcuttur )
6- Maalesef gerekli takip ve yapma iradesi gösterilmediğinden ve diğer projelerde de olduğu gibi Zonguldak Belediyesi CHP'li olduğu için Zonguldak halkı bir kez daha cezalandırıldı.
- Sayın Zonguldak Belediye Başkanı önce dersine iyi çalışacak, işin doğrusunu öğrenecek
- Eğer yukarıda söyledikleriyle beni kast etmişse, kendisi de iyi bilir ki benim birinci önceliğim hizmettir, bu nedenle sürekli olarak Zonguldak sorunlarını araştırır , çözüm önerileri ve projeler geliştirmeye çalışırım.
- Kendisi göreve geleli 21 ay oldu bu projeyi bir çok defa kendisine ve meclise anlattım. 2 ay önce kendisi davet etti bu projeye olumlu baktığını ve takipçisi olacağını söyledi.
- Ben son günlerde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle meydana gelen su kesintisiyle ilgili olarak bu projeyi hızlandırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla ve siyaset yapmadan sadece teknik yönden ele alarak paylaştım. Bu nedenle projeyle ilgili söyleyecekleriniz varsa onları konuşalım.
- Zonguldak halkının yararına olacak projelerin siyasi malzeme yapılarak engellenmesine asla rıza gösteremem. ZONGULDAK HALKININ YAŞADIĞI SIKINTIYI BİR DAHA YAŞAMAMAK VE ZONGULDAK HALKINDAN BU KONUYLA İLGİLİ BİR DAHA ÖZÜR ...