Maden Şehitleri Aileleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın "Meslektaşlarım görevi başında Covid-19'a yakalanmasının meslek hastalığı olarak kabul edilmesinden ve kaybettiklerimizin şehit statüsünde sayılmasından Bakan olarak memnuniyet duyarım" açıklamasına istinaden bir öneri getirdi.
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş'ın "Covid-19 meslek hastalığı olarak sayılsın" önerisine Sağlık Bakanı Koca "Kaybettiğimiz sağlık çalışanlarımızın şehit statüsünde sayılmasından Bakan olarak memnuniyet duyarım" demişti.
Maden şehidi ailesi olarak haklarını alamayanların adına açıklama yapan Çetin Yiğit, şunları söyledi;

"Zonguldak Milletvekili Sayın Ünal Demirtaş' ın TBMM'nin 2021 yılı Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde sağlık çalışanlarının meslek hastalığı ve şehit sayılması ile ilgili plan bütçe komisyonuna teklif verdi. Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca "Sağlık çalışanlarımızın şehit statüsünde sayılmasından memnuniyet duyarım" dedi. Maden Şehiti Aileleri Derneği ve bir vatandaş olarak sağlık çalışanları adına olumlu karşılıyorum. Çünkü onlar bizler için canları feda ettiler, destekliyoruz. Ancak bu bağlamda bu yasa teklifine mağdur olan maden şehit ailelerinin arasındaki tarih sınırlandırılmasının kaldırılarak maden şehit ailelerimizin de kamuda iş istihdamının sağlanması konusunda Aile Çalişma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız sayın Zehra Zümrüt Selçuk'un maden şehitleri yakınlarının mağduriyetinin giderilmesi konusunda maden şehit ailelerine sahip çıkmasını, Zonguldak milletvekillerimizin, Genel Meden İşçileri Sendikası'ın, Amelebirliği ve sivil toplum kuruluşlarının ailelere sahip çıkmasını talep ediyoruz. Neden mi? Çünkü bizler bu ülkeyi ciğerlerimizle ısıtıyoruz. Ciğerlerimizle enerji sağlıyoruz. Eşlerimizi dul, çocuklarımızı yetim bırakıyoruz. Yanan biziz siz halen kömür zannediyorsunuz."